Rohemajanduse veebiajakirja “Green Growth the Nordic Way” aprillikuu number: biomajandus ja koostöövõrgud

Esmaspäev, 14 Aprill 2014
Foto: Mette Mjöberg Tegnander/norden.org Foto: Mette Mjöberg Tegnander/norden.org

Koostöövõrkude ja partnerluste loomine on Põhjamaade Ministrite Nõukogu üks peamisi eesmärke. Aprillikuu rohemajanduse veebiajakirjast "Green Growth the Nordic Way" saab lähemalt lugeda, kuidas me seda teeme ning koostöövõrkude tulemuslikkusest.

Põhjamaade Ministrite Nõukogul on ligikaudu paarkümmend kompetentsikeskust või spetsialiseerunud allasutust, mis koondavad oma koostöövõrgustikes valdkonna parimaid Põhjamaades. Näiteks teadustöö, innovatsioon, regionaalne ruumiplaneerimine, energia, taimegeneetika, heaolu-uuringud, tervise-uuringud jpm.

Uue valdkonnana on kerkinud tähelepanu keskmesse biomajandus, millel on Põhjamaade koostöös eriline roll kanda, sest Põhjamaade Ministrite Nõukogu on saanud endale meeldiva kohustuse ELi Läänemere strateegia tegevuskava raames biomajanduse käekäiku suunata siin Läänemere piirkonnas.

Biomajanduse juurutamine vajab uutmoodi lähenemist sektorite vahelises ja riigipiire ületavas koostöös. Põhjamaade Ministrite Nõukogu soovib seda arendada lähiaastatel. Toimivad ja tulemuslikud koostöövõrgud on kõige aluseks! Üks esimesi samme sellel teel astuti Tallinnas märtsi lõpus, kui Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja EV Põllumajandusministeeriumi kutsel kogunesid Läänemere piirkonnas biomajandusega kokku puutuvad ametnikud, ettevõtjad, teadlased jt.

Siin saad lähemalt lugeda biomajandusest ja Tallinnas toimunud seminarist (autor Madis Tilga Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusest).

Veebiajakirja "Green Growth the Nordic Way" aprillikuu numbri leiab siit.

Veebiajakirja saab endale tellida ka e-postiga või jälgida uudiseid jooksvalt Facebookis.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid