Põhjamaade peaministrid nimetasid koostöö prioriteedid

Kolmapäev, 28 Mai 2014
Põhjamaade peaministrid. Foto: norden.org Põhjamaade peaministrid. Foto: norden.org

Mai lõpus Islandil kohtunud Põhjamaade peaministrid kirjeldasid Põhjamaade koostööd loomuliku platvormina lahendamaks väljakutseid Põhjalas, Euroopas ja ülejäänud maailmas. Põhjamaade Ministrite Nõukogule seadsid peaministrid ülesandeks arendada eelkõige koostööd biomajanduse, tervishoiu ning piirkonna positsiooni ja konkurentsivõime tugevdamises.

"Meil on palju arenguruumi mitteametlikus valitsustevahelises koostöös ning Põhjamaade nähtavuse ja mõjukuse suurendamises," märkisid Põhjamaade peaministrid ühisavalduses pärast tippkohtumist. "Peaksime tähtsustama ja paremini ära kasutama koostööd Põhjamaade Ministrite Nõukogus valdkondades nagu biomajandus, tervishoid, regiooni turundamine ja konkurentsivõime tõstmine."

"Loomulikult on meeldiv, et peaministrid usaldavad selgesõnaliselt meie tööd Põhjamaade koostöövõimekuse tugevdamisel ja elavdamisel, et sellel oleks veelgi enam poliitilist kaalu nii Põhjamaades, Euroopas kui ka ülejäänud maailmas. See annab meile lisajõudu Põhjamaade tugevdamisel," ütles Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Dagfinn Høybråten.

Täismahus Põhjamaade ja Põhjala autonoomsete piirkondade peaministrite ühisavaldus.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid