Pressiteade: Õpetajad ja koolijuhid õpivad Narvas kooliaasta eel loovat eneseväljendust

Reede, 15 August 2014
Loovusfoorum 2013 Käsmus Loovusfoorum 2013 Käsmus

18.-19. augustil koguneb sadakond õpetajat, kooli- ja huvijuhti ning haridustöötajat Narva, et kooliaasta eel kolmandal Põhja- ja Baltimaade loovusfoorumil uurida, kuidas kasutada igapäevases õppetöös ja suhtlemises muusikat, liikumist, tantsu ja teatrit õpilastes huvi äratamiseks ja koolirõõmu suurendamiseks.

"Põhjamaade ühiskonna vundamendiks on tugevad ühised väärtused ning holistiline vaade laste kasvatamisele ja õppimisele kuni 18. eluaastani. See tähendab, et õppimine ja mäng täiendavad teineteist koolisüsteemis," selgitab Berth Sundström, kolme aasta eest loovusfoorumi ellu kutsunud Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor. "Lisaks õpitulemustele saavutamisele on tähtis õpetada lastele eneseväljendust ja heade suhete loomist, et nad oleksid elus vähem haavatavad, nad julgeksid rohkem ja hooliksid teistest."

Loovusfoorumit "Loov eneseväljendus" korraldab sellel aastal Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusega Tartu Ülikooli Narva Kolledž.

Katri Raik, Tartu Ülikooli Narva Kolledži direktor: "Kooliaasta eel on hea aeg õpetajate ja nende koolitajate kohtumiseks, samuti üksteiselt õppimiseks. Huvitav on kuulata naabermaade kogemust ja seda mõnevõrra teistsuguses keskkonnas, Narvas."

Kiiresti muutuvas elu-, õpi- ja töökeskkonnas hakkama saamiseks on loovust vaja igal inimesel. Just loovatest, ebatavalistest ideedest ja isiksustest saavad alguse uudsed lahendused, sünnivad uued tooted ja teenused.

Loovõppe ja loovuse kui sellise lahti mõtestamiseks, aga ka praktikas rakendamise toetamiseks, kutsus Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis 2012. aastal ellu rahvusvahelise loovusfoorumi, mis esimesel aastal kandis pealkirja "Loovus muudab maailma" ning järgneval aastal "Loovus avab meeled".

2014. aasta loovusfoorumi "Loov eneseväljendus" peaesinejaks on Nikky Smedley Suurbritanniast. Maailm tunneb Smedley'd ehk enim briti lastesaatest „Teletupsud", kus ta andis hääle Laa Laa tegelaskujule. Samas on Smedley tunnustatud loova mõtlemise ja kommunikatsiooniekspert äris, tööstuses ja hariduses ning esinenud muu hulgas TedEx ürituste sarjas.

Islandilt pärit draamaõpetaja ja terapeut Sigríður Birna Valsdóttir jagab enam kui 15 aastat kogemust loominguliste meetodite ja teraapia ühendamisel koolis. Muu hulgas õpetab Valsdóttir õpetajatele, kuidas kasutada näitemängu koolikiusamise vastu võitlemiseks.

Loe lähemalt loovusfoorumist siin.

Ajakirjanikud on oodatud loovusfoorumi avamisele 18. augustil kell 12.30 Tartu Ülikooli Narva Kolledžis. Kokkuvõtte foorumil kõlanud olulisimatest ideedest ja tegevustest teeb 19. augustil kell 15.30 Irene Käosaar EV Haridus- ja Teadusministeeriumist. Ajakirjanikud on oodatud ka kuulama loovusfoorumi ettekandeid ja osalema töötubades, kus on võimalik kõneleda nii esinejate kui ka osalejatega.

НА РУССКОМ

Pressikontakt:

Triin Oppi
Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kommunikatsiooninõunik
Tel: 52 13226
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid