PMNi peasekretär Dagfinn Høybråten: koos võitleme inimkaubandusega tõhusamalt

Reede, 29 August 2014
Dagfinn Høybråten. Foto: Terje Lepp/norden.ee Dagfinn Høybråten. Foto: Terje Lepp/norden.ee

"Peame endilt küsima, mida saaksime rohkem koos ära teha võitluses inimkaubandusega," ütles Põhjamaade Ministrite Nõukogu (PMN) peasekretär Dagfinn Høybråten Põhjamaade ja Balti riikide justiitsministrite kohtumisel Kopenhaagenis 29. augustil.

Võitlus inimkaubandusega nõuab erinevate valdkondade ja riikide koostööd ning Høybråten leidis, et siinkohal oleks palju kasuks Põhjamaade ja Balti riikide ühistest algatustest.

"Rahvusvaheliste ja piirkondlike organisatsioonide koostööd on võimalik tugevdada. Samuti poliitika valdkondade, ametivõimude ja mittetulundusühenduste koostööd. On oluline uurida, kas on võimalik tõhustada seadusi, et tagada inimkaubanduse ohvritele õigused," märkis Høybråten kohtumisel peetud kõnes.

PMN on Balti riikidega teinud edukat koostööd võitluses inimkaubandusega juba enam kui 10 aastat. Sellel kevadel otsustas PMN jätkata tegevust uue inimkaubanduse vastase projektiga, et Põhjamaade ja Balti riikide politseinikud, prokurörid, kohtunikud, riigiametnikud ja ohvreid abistavad spetsialistid saaksid paremini, kiiremini ja tõhusamalt kogemuste ja teabe vahetamise kaudu võidelda inimkaubandusega.

Projekt käivitus 2014. aasta kevadel Tallinnas foorumiga ning jätkub novembri alguses Stockholmis, kus ekspertseminar keskendub kohtupraktikale. Novembri lõpus arutatakse Riias inimkaubandusega kaasnevaid sotsiaalseid tagajärgi.

Projekti eest vastutab PMNi esindus Eestis, nõunik Merle Kuusk (tel: 627 3105, e-post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.). Loe lähemalt siin.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid