80% ärijuhtidest plaanib vastutustundlikule äritegevusele rohkem rõhku pöörata

Teisipäev, 23 September 2014
Idar Kreutzer, Finance Norway juht. Foto: Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum Idar Kreutzer, Finance Norway juht. Foto: Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum

22. septembril Tallinnas toimunud konverentsil rõhutasid Eesti ärijuhid, et sotsiaalse- ja keskkonnaalase jätkusuutlikkuse ning vastutustundliku tegevuse juhtimine peaks olema strateegiline, mitte emotsioonide ajel tehtavad tegevused.

Kohapeal enam kui 200 osaleja seas korraldatud küsitluse järgi plaanib 80% ettevõtetest sellele teemale lähiaastatel rohkem süsteemset tähelepanu pöörata. Olulisemat kasu näevad nad sealjuures ettevõtte pikaajalise kestlikkuse tagamises ning maine tugevdamises.

Konverentsi peaesineja, Finance Norway juht, Idar Kreutzer rõhutas vajadust siduda vastutustundlikkuse teemad äritegevusega: "Kui see ei ole kasumlik, siis see ei ole ka jätkusuutlik."

Kreutzer julgustas siinseid juhte vastutustundlikkust äristrateegiasse tooma: "Turg teeb praegusel hetkel läbi põhimõttelisi muutusi – ettevõtted ei saa kasutada ressursse tuleviku arvelt ning peavad muutustega kaasa minema. Muutused on alati riskantsed, ent veelgi ohtlikum on peita pea liiva alla ning teha nägu, et mitte midagi ei juhtu."

Konverentsi "Boost your business with Corporate Social Responsibility" korraldasid Norra, Rootsi ja Taani saatkonnad Tallinnas ning kaubanduskojad koos Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumiga ning Danske Banki ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetusel.

Põhjamaade ühise vastutustundliku ettevõtluse strateegiaga on võimalik tutvuda siin.

Konverentsi videosalvestust on võimalik järelvaadata siin.

Lisainfo:

Marko Siller
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid