Rohevik tutvustab biomajanduse võimalusi ettevõtete konkurentsivõime suurendamiseks

Kolmapäev, 24 September 2014
Foto: Johannes Jansson/norden.org Foto: Johannes Jansson/norden.org

Neljapäeval, 25. septembril algab Tartus, Eesti Maaülikoolis juba neljandat aastat toimuv keskkonnafoorum Rohevik. Sellel aastal on teemaks "Biomajandus. Metsanduse ja põllumajanduse väärtusahelad". Eksperdid Eestist, Rootsist ja Soomest pakuvad välja lahendusi, kuidas avastada uut biomassi, leida uudseid biomassi kasutusviise ning seeläbi suurendada ettevõtluse läbilöögivõimet.

"Innovatsioon sünnib biomajanduses valdkondade kokkupuutekohtades. Seal, kus metsandus kohtub kalandusega, meditsiin kalandusega, põllumajandus meremajandusega jne. Seal luuakse uued tooted ja võimalused ressursside, sealhulgas energia, kokkuhoiuks," selgitab Madis Tilga Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusest, üks Roheviku korraldajatest.

Biomajanduse juurutamiseks on võtmetähtsusega sobivate eelduste ja kontaktvõrgustike loomine ettevõtjate, teadlaste ja poliitikute vahel.

RohevikRohevik 2014 avab Tartus teemasid:

  • Mis on biomajandus, millest oodatakse tulu nii majandusele kui ka keskkonnale?
  • Mis majanduslikku kasu ettevõte biomajandusest saab?
  • Millised on biomajanduse senised edulood?
  • Millised on tulevikutrendid biomajanduses?

Päevakava ja ekspertide tutvustuse leiab Roheviku kodulehelt. Otseülekannet foorumist näeb aadressil video.emu.ee. Foorumil kõlavaid ideid vahendavad Roheviku Facebooki leht ja Twitteri voog, mõtteid ühendab #Rohevik.

Roheviku Tartu foorumi "Biomajandus. Metsanduse ja põllumajanduse väärtusahelad" eestvedajad on Tartu Regiooni Energiaagentuur ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis. Kaaskorraldajad on Eesti Maaülikool, Tartu Teaduspark, Tartu linn ja Tartumaa Omavalitsuste Liit.

Roheviku kutsus 2011. aastal ellu Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, et tuua kokku Põhja- ja Baltimaade eksperdid, ettevõtjad ja poliitikud, kelle ühine huvi on kestliku eluviisi saavutamine Läänemere piirkonnas.

PRESSIKONTAKTID:

Madis Tilga
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Telefon: +372 5275 208
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Neeme Kärbo
Tartu Regiooni Energiaagentuur
Telefon: +372 5078 835
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid