Minister Sulling juhatas NB8 kohtumisel Stockholmis sisse digimajandusteemalise arutelu

Esmaspäev, 27 Oktoober 2014
EV väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Foto: Magnus Frderberg/norden.org EV väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Foto: Magnus Frderberg/norden.org

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling juhatas täna õhtul (27. oktoober)  Balti- ja Põhjamaade (NB8) tippkohtumisel Stockholmis sisse arutelu digitaalmajanduse teemal.

Eesti seisukoht on, et Balti- ja Põhjamaade piirkonnas tuleks minna otsustavamalt edasi ühtse digitaalse turu loomisega, võttes selles valdkonnas juhtrolli kogu Euroopa Liidus.

"Võiksime regioonis tegutseda kiiremini kui ülejäänud Euroopa," ütles minister Sulling.

Ta tõi eeskujuks Eesti positiivse kogemuse digitaalallkirjade kasutamisel ning asutustevahelises andmevahetuses, mida võiks nüüd rakendada piiriüleselt: "Piiriüleste digilahenduste nagu digiallkirja ja andmevahetuse eesmärgiks on muuta kõigile inimestele ja kindlasti ka ettevõtetele suhtlemine mugavamaks ja efektiivsemaks. Sellel on ka otsene majanduslik mõju."

Minister Sulling märkis, et digitaalne allkirjastamine on juba võimalik Soome ja Eesti vahel ning peatselt saab see teoks ka Läti, Leedu ja Eesti vahel.

Jätka pressiteate lugemist Vabariigi Valitsuse kodulehel.

NB8 ehk Rootsi, Soome, Norra, Islandi, Taani, Eesti, Läti ja Leedu valitsusjuhtide kohtumisel arutati veel ka majanduslikku olukorda Euroopas, julgeolekuolukorda regioonis ja transatlantilisi suhteid.

Põhjamaade tippkohtumine 2014 Stockholmis

28. oktoobril algab Stockholmis Põhjamaade tippkohtumine, kus kõigi viie Põhjamaa ministrid ja parlamendisaadikud arutavad, kuidas eemaldada piiritõkkeid ühiselt tööturult ja haridusest, et elavdada majandust, luua töökohti ja tõsta piirkonna konkurentsivõimet. Ukraina kriis ja julgeolekupoliitilised pinged Läänemere piirkonnas on tõstnud tippkohtumise päevakorda ka välis- ja kaitsepoliitika.

Tippkohtumisele on kutsutud aruteludest osa saama ka Vene Föderatsiooni ja Balti Assamblee delegatsioonid.

Päev enne tippkohtumist kohtuvad traditsiooniliselt Põhjamaade ja Balti riikide peaministrid. Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling asendas NB8 kohtumisel peaminister Taavi Rõivast, kes jäi töökohustuste tõttu Eestisse.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusest osaleb tippkohtumisel Stockholmis kommunikatsiooninõunik Triin Oppi.

Tippkohtumise otseülekannet saab jälgida ja värskeid uudiseid lugeda Põhjamaade koostöö ametlikult kodulehelküljelt.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid