Uus graafika kliimamuutuste mõjudest ja videolugu Põhjamaade kliimategevustest

Neljapäev, 18 Detsember 2014
Foto: norden.org Foto: norden.org

Kuumalaine ja üleujutused Hiinas ja USAS. Äärmuslikud sademed Pakistanis. Põud Venemaal ja äärmuslik külm Lõuna-Ameerikas. Need ja teised muutused mõjutavad Sind kui reisijat, ettevõtjat või inimest, kes hoolib, kui miljonid teised inimesed (ja loomad) jäävad kliimamuutuste tõttu hätta, elukohata.

Põhjamaad on aastaid juhtinud maailmas võitlust kliimamuutustega. 2014. aasta viimane veebiajakirja "Green Growth the Nordic Way" number annab ülevaate Põhjamaade Ministrite Nõukogu kliimat puudutavatest tegevustest. Muu hulgas aitas Põhjamaade Ministrite Nõukogu luua uue veebilahenduse, mis näitab graafiliselt ja arusaadavalt, kuidas kliima aasta-aastalt erinevate stsenaariumite kohaselt maailma muudab.

Viie Põhjamaa peaministrid algatasid viis aastat tagasi erakordse tippteaduse projekti, et Põhjamaade parimad loodus-, sotsiaal- ja majandusteadlased aitaksid leida parimad lahendused kliimamuutustega kohanemiseks ja muutuste peatamiseks. Projekti eesmärk oli pakkuda lahendusi, mis ei jääks teadusasutuste seinte vahele ja raportitesse, vaid oleksid arusaadavad ja tuntavad ka ettevõtjatele ja tarbijatele.

Kuidas kliimamuutused kõiki puudutavad, mida ja kuidas annab teha, et muutustega toime tulla ning mis on Põhjamaade Tippteaduse Algatus, saab näha lühifilmist, mis pakub lisaks kauneid kaadreid Põhjala loodusest.

Põhjamaade Tippteaduse Algatust koordineerisid Põhjamaade Ministrite Nõukogu allasutused NordForsk, Põhjamaade Energiauuringute Keskus ja Põhjamaade Innovatsioon.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid