Vene meedia vajab toetust

Neljapäev, 09 Juuli 2015
Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Põhjamaade üks suurimaid ja mainekamaid arvamusfestivale, Almedaleni nädal Gotlandil pühendas sel korral juuni alguses ühe päeva Põhjamaade koostööle. Põhjamaade telgis toimusid mitmed arutelud, millest üks keskendus ka pressivabadusele Venemaal.

Osalised arutasid muu hulgas, kuidas Põhjamaad saaksid parandada nii Venemaal kui ka selle naabruses elavate venekeelsete inimeste ligipääsu emakeelsele sõltumatule meediale. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Läti esinduse direktor Jan Widberg koostas hiljuti aruande Põhjamaade Ministrite Nõukogule, milles tõi välja võimalused venekeelse meedia konkreetseks toetamiseks Balti riikides.

"Oluliseks valdkonnaks on erinevad kursused ja oskusi arendavad tegevused, mis on seotud digitaalsete vahendite ja ajakirjandusega," ütles Widberg. "Samuti püüame anda avalikkusele ja professionaalidele parema arusaama sellest, mida nimetatakse meedia kirjaoskuseks – praktikas tähendab see kriitilist suhtumist meedia sisusse ja uudisteallikatesse digitaalsel meediamaastikul. Teeme ka ettepaneku pakkuda väikest rahalist toetust individuaalsetele meediakanalitele Baltimaades," selgitas Widberg.

"Vene propagandamasin on äärmiselt hästi organiseeritud ja selle kasutuses on tohutu suured ressursid. Isegi Balti riikide venekeelsed elanikud loevad selle toodangut kõikvõimalikes vormides ning igat tüüpi programmides ja meediakanalites. Sellistel tingimustel ei suuda keegi nendega konkureerida – tuleb leida alternatiivseid kanaleid," lisas Widberg.

Loe lähemalt siin.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid