Põhjamaade keskkonnarahastu NEFCO taastab investeerimistegevuse Eestis

Neljapäev, 24 September 2015
Foto: Johannes Jansson/norden.org

Põhjamaade keskkonnarahastu NEFCO taastab investeerimise Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola. See tähendab, et NEFCO hakkab oma erasektori keskkonnaprojektide investeerimisfondist koheselt neis riikides laene pakkuma.

NEFCO nõukogu soovib laenu pakkudes leida fondi omanikriikidele Taanile, Soomele, Islandile, Norrale ja Rootsile uusi rohemajandusse investeerimise võimalusi Ida-Euroopas. Lisaks geograafilise mandaadi uuendamisele valmistavad NEFCO nõukogu ja juhatus ette korporatsiooni uut strateegiat, et võimendada Põhjamaade investeeringuid rohemajandusse ja kliimamuutuste leevendamisse.

NEFCO investeeringute tuleviku ja geograafilise huviorbiidi muutmise tingis keeruline majanduslik olukord keskkonnarahastu senises kahes peamises sihtriigis – Venemaal ja Ukrainas. NECFO nõukogu otsustas, et investeeringute kese jääb Läänemere, Barentsi mere ja Arktika piirkonda. Samas säilitab NEFCO tugeva kohalolu Venemaal, Ukrainas ja Valgevenes.

NEFCO-l on pikaajaline ja usaldusväärne keskkonnainvesteeringute kogemus Balti riikides ja Poolas 1990. aastatest. Eestis on NEFCO näiteks investeerinud Pakri tuuleparki, Viimsi veevärgi puhasti ehitamisse ning on tuuleenergeetikafirma Nelja Energia üks osanikke.

Loe ka uudist Postimehe majandusportaalist: Põhjamaade keskkonnarahastu NEFCO naaseb Eestisse


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid