Soome keskendub Põhjamaade Ministrite Nõukogu eesistujana veele, loodusele ja inimestele

Teisipäev, 05 Jaanuar 2016

2016. aastal suunab Põhjamaade Ministrite Nõukogu teemasid eesistujariigina Soome. Põhjanaabrid on valinud aasta olulisimateks teemadeks vee, looduse ja inimesed. Nende märksõnade taga peitub soov kaitsta Põhjamaade keskkonda, samal ajal säästlikult majandust kasvatades. Soome soovib ka jätkata rahvusvahelistest kliimalepetest kinni pidamist.

Põhjamaade inimesed peaksid saama elada kestlikus heaoluühiskonnas. Oluliseks teemaks on tõusnud seni aastakümneid püsinud avatud piiride poliitika ja jätkuv piiritõkete eemaldamine, et inimesed, kaubad ja teenused saaksid Põhjamaades vabalt liikuda. Lahendusi soovitakse muu hulgas leida digitaliseerimise toel.

25 aastat Eestis

Lisaks Soome eesistumisele ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu koostöösuunistele Balti riikidega määrab Eesti esinduse tegevusi 2016. aastal 25. tegevusaasta tähistamine. Põhjamaade valitsused otsustasid 1991. aasta alguses toetada Eestit, Lätit ja Leedut Põhjamaade Ministrite Nõukogu kontorite avamise läbi. Juba 25 aastat on esindused loonud ja toetanud Põhjamade ja Balti riikide koostööd ja ühiseid väärtusi.

Meedia

Soome eesistumine Põhjamaade Ministrite Nõukogus 2016

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid