Samm rohemajanduses edasi - bioregioonid

Kolmapäev, 02 Märts 2016
Madis Tilga Madis Tilga

Kestlik areng on saanud paljude arengut suunavate dokumentide retoorikaks. Ka kliimapoliitika üks nurgakivi on toetumine kestlikule arengule, sest ükski riik ei tõmbaks koomale enda majanduslikku laienemist ainuüksi kliimaprobleemide tõttu. Seepärast ongi välja tuldud rohelise majanduse ideega, mis peaks tagama majanduskasvu keskkonda ja kliimat kahjustamata, kirjutab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse nõunik Madis Tilga värskes veebiajakirja Baltic Rim Economies numbris, mis ilmus 29. veebruaril 2016.

Rohelise majanduse edukust peaks näitama n-ö lahtisidumise võimekus. Majanduse kasvades ei tohiks keskkonnakoormus (sageli CO2 ekvivalendina) kasvada. Ja loemegi juba edulugusid. Kuidas see kõik nii toimib? 

Jätka lugemist (inglise keeles)

Põhjamaade Ministrite Nõukogu koordineerib Euroopa Liidu Läänemerestrateegia biomajanduse valdkonda (priority area), mille eesmärk on biomajanduse juurutamine piirkonnas. Madis Tilga teeb selle nimel tööd erinevate projektide kaudu. Autor väljendab artiklis isiklikke seisukohti.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid