Ärileht.ee: MELT Foorum murdis barjääre loovisikute ning ettevõtjate vahel

Kolmapäev, 15 Juuni 2016
Arla ja Kuudes (Soome/Rootsi) ehk Skandinaavia suurima piimatöösturi esindajad MELT Foorumil 2016. Arla ja Kuudes (Soome/Rootsi) ehk Skandinaavia suurima piimatöösturi esindajad MELT Foorumil 2016. Foto: Grete Kodi/norden.ee

7. juunil tõi MELT Foorum tõi Tallinnasse Kultuurikatlasse kokku üle 500 inimese, kes tundsid huvi loomeinimeste ja ettevõtjate koostöö parandamise teemade vastu.

"Foorumil käsitleti erinevaid teemasid ning viiel erineval paralleelsessioonil toodi publiku ette lood loovisikute ning ettevõtete edukast koostööst ekspordivaldkonnas, turunduses ja innovatsioonis, tootearenduses ning müügis," kirjutab Kristel Kukk majandusuudiste portaalis ärileht.ee.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis tõi foorumile Soome turundusspetsialisti Miikka Leinoneni. "Leinonen rääkis, et asjade asemel on tarbijatele järjest olulisemad kogemused, emotsioonid. Tema arvates peaks loomemajandus rohkem keskendumagi immateriaalse väärtuse loomisele. Leinonen väitel on materiaalne maailm lõplik, sest materjalid saavad ükskord otsa, inimese kapp saab asju täis, immateriaalne maailm on seevastu lõpmatu - emotsioonidel ja kogemustel pole piire," kirjutab Kukk.

Jätka lugemist Ärilehes.

Kuula ka Kuku raadio saadet "Reisirada" MELT foorumilt!

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis esitles lisaks Leinonenile MELTil parimaid näiteid Põhjamaade toidukultuuri programmist Uus Põhjala Toit, kus traditsiooniline toidusektor on tootmises ja turundustegevustes kasutanud loovsisendit (disainereid, kunstnikke vms), mis on kasvatanud ettevõtete kasumit ja suurendanud rahvusvahelistumist.

Koostöös Kultuurikatlaga astus foorumil üles Tiffany J. Ng Silver.Spoonist (Taani), mis on 2009. aastal loodud brändistrateegia loomeettevõte. Silver.Spoon on kujunenud gastronoomilise kogemusdisaini valdkonnas rahvusvaheliseks liidriks. Koostöös klientidega on nad loonud erilahendusi, eesmärgiga täita nende lühi- ja pikaajalisi strateegiaid. Silver.Spoonil on ka oma kogemusbrändid nagu Guerilla Dining, Wine&Grub ja Street Corner Kitchen, mis on andnud underground-toidukultuuri edasiviiva panuse nii Kopenhaagenis kui ka välismaal. Silver.Spoon loob unustamatuid toiduelamusi, kus iga kogemus on unikaalne ja innovaatiline.

Arla ja Kuudes (Soome/Rootsi) ehk Skandinaavia suurim piimatööstur andis ülevaate sellest, kuidas pakendidisain on märkimisväärselt aidanud ettevõtte müüki kasvatada.

MELT Foorumi korraldas Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid koostöös Tallinna Ettevõtlusameti, Tallinna Kultuurikatla, Eesti Disainikeskuse, Loov Eesti, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusega Eestis ja EASiga.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid