Põhjala tippautorid lahkavad Arvamusfestivalil õnnelikkuse valemit

Teisipäev, 05 Juuli 2016
Helen Russell Helen Russell

Kui tugevad on ikkagi Põhjamaad? Piisavalt, et olla õnnelikud!? Briti ajakirjanik ja bestselleri "Minu aasta taanlasena" autor Helen Russell on proovinud Taani õnnelikkust omal nahal. Norra Arktika Ülikooli psühholoogiaprofessor Joar Vittersø on pühendanud ligi 70 teadusteost rahulolu-uuringutele. Rootsi ajakirjanik Bengt Lindroth on uurinud populismi ja natsionalismi Põhjamaades.

Russell, Vittersø ja Lindroth arutlevad Põhjamaade inimeste õnnelikkuse, heolumudeli ja rahulolu-uuringute üle Arvamusfestivalil Paide Vallimäel 12. augustil kell 15-16 Kodanike Euroopa alal inglise keeles, sünkroontõlkega viipekeelde.

Alates iseseisvumise taastamisest on Põhjamaad olnud Eestile eluga rahulolu mõõdupuuks. Kõikvõimalikes heaolu-uuringutes troonivad Põhjamaad edetabelite tipus, samal ajal kui Eesti ja teiste Balti riikide inimesed tunnevad vaatamata ühiskonna kiirele arengule end sageli rahulolematutena.

Kuidas saavutada ühiskond, kus inimesed on õnnelikud ja tunnevad end väärtustatuna ning võimestatuna? Kuidas jõuda selleni, et iga inimese rõõm oma riigis elamisest oleks majanduse katalüsaatoriks ja isegi julgeoleku garandiks? Kas Põhjamaad on ka tegelikult nii hea koht, kui edetabelid lubavad?

Loe arutelu ja esinejate kohta lähemalt.

Tule ja jaga meiega oma arvamust!


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid