Haridustöötajad arutlevad Loovusfoorumil 2016 loovuse ja sidususe üle

Teisipäev, 09 August 2016
Foto: Silvia Soide

17.-18. augustil Ojako puhke- ja koolituskeskuses toimuv Põhja-Balti Loovusfoorum leiab aset juba viiendat korda. Foorum toob juba mitmendat aastat kokku haridustöötajaid, kelle igapäevatöös on prioriteediks loovuse märkamine ja selle avaldumise toetamine. Esinejate hulgas on sel aastal hariduseksperte Eestist, Soomest, Taanist ja Norrast.

Sel aastal kannab sündmus alapealkirja "Loovus seob erisused", kus rõhk on sõnal „seob“. Sidusus on erinevate koolitasemete ja -tasandite, õppeainete ning sihtrühmade vahel. Loovus toetab uute teadmiste omandamist ning olemasolevate kasutamist, toob nii õpetajates kui ka õpilastes esile oskused, mis ehk endalegi üllatusena tulevad. Nii mõnigi ületamatuna näiv probleem võib leida lahenduse, sest loovusfoorumil omandatu pakub selleks uued loovad võimalused. Uusi igapäevaelus kasutatavaid teadmisi, oskusi ja kaasamõtlejaid leiavad loovusfoorumil osalejad ettekannete, loovusstuudiote ja vestlusringide kaudu.

Käsitletavate teemade ring on lai, ulatudes nukumõtlemise meetodist draamaõppes kuni sotsiaalse konstruktsionismini koolides Taani ja Norra näitel, kommunikatsiooni rollist sidususe ja vastutuse loomisel kuni biofiilia meetodi elluviimiseni Soome koolides 2016. aastal.

Rohkem infot sündmuse ja esinejate kohta leiab siit


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid