21 erilist hetke (video). Reet Aus: ma vahetaksin koha mõne maatööd tegeva islandlasega.

Kolmapäev, 07 September 2016

Moekunstnikule ja Eesti Kunstiakadeemia teadurile Reet Ausile seni kõige sügavama mälestuse Põhjamaadest jätnud kajakimatk Norra fjordide puutumatus looduses. Töö tõttu väga palju reisiv Reet ei ole aga jõudnud veel Islandile. Kliimamuutused, ressursitõhusus ning ringmajandusmudeli juurutamine ka suurkorporatsioonides on teemad, mis Reeda hinnangul vajavad Eesti ja Põhjamaade ühist tähelepanu.


2016. aastal täitus Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusel 25. tegevusaasta. Põhjamaad ja Eesti on 25 aasta jooksul kasvanud partneriteks, kel on kogemusi, mida jagada, ning palju, mida üksteiselt õppida.

Kõige väärtuslikum vara, mida Põhjamaad ja Eesti jagavad, on inimesed - nende erilised isiklikud mälestused, väärtused, eeskujud, sõbrad ja tulevikunägemused.

Oleme 25 aasta jooksul kohtunud paljude huvitavate inimestega, kes viivad Põhja-Balti piirkonda edasi. Palusime jagada ideid tulevikuks ja erilisi hetki seoses Põhjamaadega 21 inimesel Eestist, Lätist ja Leedust, 7 igast riigist. Kõigist kolmest Balti riigist, sest Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas kontorid 1991. aasta alguses ka Riias ja Vilniuses.

Eestist jagasid muljeid ja mõtteid lisaks moekunstnik Reet Ausile ka kirjanik, endine poliitik ja suursaadik Jaak Jõerüüt; Tallinn Music Weeki eestvedaja Helen Sildna, välisminister Marina Kaljurand; rahandusminister Sven Sester; moekunstnik Reet Aus; IT-visionäär ja ettevõtja Linnar Viik; Pimedate Ööde Filmifestivali asutaja ja direktor Tiina Lokk.

2016. aasta teise poole jooksul saab nende lugusid videos kuulata ja vaadata meie Facebooki lehel, Twitteri või Youtube’i vahendusel. Andsime kõigile võimaluse kõneleda emakeeles ning lisasime ingliskeelsed subtiitrid. Videoid leiab teemaviite #NordicBaltic25 abil.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid