21 erilist hetke (video). Linnar Viik: arvutid ja internet on meil kõigil ühesugused

Kolmapäev, 28 September 2016

IT-visionäär, ettevõtja ja õppejõud Linnar Viik tunneb end põhjamaalasena. Tema esimesed mälupildid Põhjalast seostuvad Astrid Lindgreni ja Tove Janssoni lasteraamatutes loodud erakordse maailmaga. 21. sajandil on Linnari sõnul oluline mõista ühiseid väärtusi. Arvutid ja internet on meil kõigil üks, kuid kuidas ja miks me neid kasutame on seotud sotsiaalsete ja kultuuriliste väärtustega.

Kõige väärtuslikum vara, mida Põhjamaad ja Eesti jagavad, on inimesed - nende erilised isiklikud mälestused, väärtused, eeskujud, sõbrad ja tulevikunägemused.

Oleme 25 aasta jooksul kohtunud paljude huvitavate inimestega, kes viivad Põhja-Balti piirkonda edasi. Palusime jagada ideid tulevikuks ja erilisi hetki seoses Põhjamaadega 21 inimesel Eestist, Lätist ja Leedust, 7 igast riigist. Kõigist kolmest Balti riigist, sest Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas kontorid 1991. aasta alguses ka Riias ja Vilniuses.

Eestist jagasid muljeid ja mõtteid lisaks IT-visionäärile ja ettevõtjale Linnar Viigile ka Tallinn Music Weeki hing ja vedaja Helen Sildna, endine välisminister ja diplomaat Marina Kaljurand; kirjanik, endine poliitik ja suursaadik Jaak Jõerüüt; rahandusminister Sven Sester; moekunstnik Reet Aus; Pimedate Ööde Filmifestivali asutaja ja direktor Tiina Lokk.

2016. aasta teise poole jooksul saab nende lugusid videos kuulata ja vaadata meie Facebooki lehel,Twitteri või Youtube’i vahendusel. Andsime kõigile võimaluse kõneleda emakeeles ning lisasime ingliskeelsed subtiitrid. Videoid leiab teemaviite #NordicBaltic25 abil.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid