Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas uue Põhjamaade ja Venemaa koostööprogrammi

Teisipäev, 04 Oktoober 2016
Foto: Johannes Jansson/norden.org

Vastavatud koostööprogramm on osa Põhjamaade Ministrite Nõukogu viimasel ajal tehtud jõupingutustest Venemaa-suunalise koostöö alal ja selle võtsid vastu Põhjamaade koostöö ministrid käesoleva aasta alguses. Koostööprogrammi eesmärk on suurendada piirkonnas stabiilsust, turvalisust ja arengut.

Uus programm toetab kohalike ja piirkondlike asutuste, haridusasutuste, kodanikuorganisatsioonide ja ettevõtete koostööd ning kõikide valdkondade mõttekodasid, kes huvituvad Põhjamaade ja Venemaa temaatikast. Rahastamistaotlusi võivad peale Põhjamaade organisatsioonide ja partnerite esitada ka mujal asuvad huvirühmad. Rahastamise eeltingimus on aga see, et projektiga oleks seotud vähemalt kaks Põhjamaade riiki ja üks osaline Venemaalt.

Peale algatatava avaliku koostööprogrammi hõlmab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Venemaa-suunaline programm veel kolme temaatilist koostööprogrammi, mis keskenduvad keskkonnale, tervisealasele koostööle ja kodanikuühiskonnale ning inimõiguste arengule seotud programm. Lisateavet Põhjamaade Ministrite Nõukogu koostöö kohta Venemaaga leiab kodulehel www.norden.org.

Põhjamaade ja Loode-Venemaa koostöö peatus pärast seda, kui Venemaa justiitsministeerium otsustas 2015. aasta jaanuaris anda Põhjamaade Ministrite Nõukogu Venemaal asuvatele kontoritele nn välisagentide staatuse; 2016. aastal otsustas Põhjamaade Ministrite Nõukogu koostöö taastada. Vähesel määral on tegevust jätkanud Peterburis asuv kontor, mis ei ole aga seotud tulevase koostööga.

Jätka lugemist.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid