Põhjamaade raamatukogunädal 2016 toob Eestisse Zinaida Lindéni

Kolmapäev, 26 Oktoober 2016
Zinaida Lindén. Foto: Katri Lehtola

14.-20. novembrini toimub taaskord Põhjamaade raamatukogunädal, mis toob nädalajagu vaimuvalgust Põhja- ja Baltimaade pimedasse sügisesse. Raamatukogunädal on auväärselt pika traditsiooniga, toimudes nüüd juba 20. korda, ning seekord alapealkirjaga „Tulevik Põhjalas“.

Raamatukogunädala raames väisab Eestit ka Soome kirjanik Zinaida Lindén. 

Venemaalt pärit, seal skandinavistika alase hariduse omandanud ning 1991. aastal Soome kolinud Zinaida Lindén (s. 1963) on sealses kirjandusilmas pälvinud kõrge tunnustuse. Oma romaani eest „I väntan på en jordbävning” („Enne maavärinat“) sai ta 2005. aastal Runebergi preemia ja Soomerootsi Kirjanduse Seltsi auhinna, 2007. aastal autasustati teda Soome riikliku kultuuriauhinnaga „Suomi”. Lindeni teoseid on tõlgitud soome, horvaatia ja vene keelde, kusjuures viimasesse tõlgib Lindén oma teosed ise. Lindén on tuntud ka esseisti, filmkriitiku ja kolumnistina.

Zinaida Lindéni autoriõhtud ning kohtumised lugejatega toimuvad 16. novembril kell 16.30 Narva Keskraamatukogus, 17. novembril kell 16.00 Sillamäe Keskraamatukogus ja 18. novembril kell 17.00 Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid