21 erilist hetke (video). Tiina Lokk: suurte ühiste filmiprojektide aeg on alles tulekul

Esmaspäev, 14 November 2016

11.-27. novembrini on käimas Pimedate Ööde filmifestival! Sel puhul on paslik kuulata, millised on PÖFFi direktori Tiina Loki mälestused Põhjamaadest. Lokile meenub üks eriline 1960ndate serviis laevalt Georg Ots, mis meenutab siiani tema ema Soome-reisi, mis oli üks esimesi üldse tol ajal. Tänaseks A-kategooria filmifestivaliks tõusnud PÖFFi sündi tõukasid Tiina sõnul tagant norralased eesotsas Scandinavian Filmi direktori Jan Erik Holstiga. Tiinale avaldab muljet Põhjamaade ühine filmipoliitika, kuid ta sooviks seda laiendada Balti piirkonda.

Kõige väärtuslikum vara, mida Põhjamaad ja Eesti jagavad, on inimesed - nende erilised isiklikud mälestused, väärtused, eeskujud, sõbrad ja tulevikunägemused.

Oleme 25 aasta jooksul kohtunud paljude huvitavate inimestega, kes viivad Põhja-Balti piirkonda edasi. Palusime jagada ideid tulevikuks ja erilisi hetki seoses Põhjamaadega 21 inimesel Eestist, Lätist ja Leedust, 7 igast riigist. Kõigist kolmest Balti riigist, sest Põhjamaade Ministrite Nõukogu avas kontorid 1991. aasta alguses ka Riias ja Vilniuses.

Eestist jagasid muljeid ja mõtteid lisaks PÖFFi direktorile Tiina Lokile ka rahandusminister Sven Sester, IT-visionäär ja ettevõtja Linnar Viik, Tallinn Music Weeki hing ja vedaja Helen Sildna, endine välisminister ja diplomaat Marina Kaljurand; kirjanik, endine poliitik ja suursaadik Jaak Jõerüüt; moekunstnik Reet Aus.

2016. aasta teise poole jooksul saab nende lugusid videos kuulata ja vaadata meie Facebooki lehel, Twitteri või Youtube’i vahendusel. Andsime kõigile võimaluse kõneleda emakeeles ning lisasime ingliskeelsed subtiitrid. Videoid leiab teemaviite #NordicBaltic25 abil.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid