Loov Eesti tutvustab Innovatsiooniekspressi toel Eesti loomeettevõtteid Põhjamaades

Neljapäev, 22 Detsember 2016
Nordic Buzz 2016/Foto: Loov Eesti

Põhjamaade Ministrite Nõukogu toel oli Eesti väikse- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE) võrgustikel 2016. aastal esimest korda võimalus osaleda BSR Stars Innovation Express (Innovatsiooniekspress) toetusprogrammis. Innovatsiooniekspress toetab Läänemere riikide VKE klastrite ja innovatsioonivõrgustike rahvusvahelistumist.

Eestist esitati Innovatsooniekspressile kaks projekti. Edukaks osutus MTÜ Loov Eesti projekt Nordic Buzz 2017, mille elluviimist toetab ka Põhjamaade Ministrite Nõukogu. Lisaks Eestile on projektis osalised ka Taani, Island, Rootsi ja Soome.

Nordic Buzz on loomeettevõtete mess, mis 2017. aastal toimub Helsingi disaininädala ja Habitare messi alasündmusena. Buzzile koguneb kuni 75 loomeettevõtet, kelle huviks on oma loomingut laia ilma saada – kuni 15 igast projektis osalevast riigist.

Loov Eesti viib omalt poolt Buzzile ettevõtted, kelle tegevust on toetatud arendusprogrammide PESA ja PESA+ kaudu. Seejuures on PESA+, mille peakoolitajaks on Marketingi Instituut, mõeldud just ekspordihuvilistele.

Just ekspordiprogrammist sai alguse MTÜ Loov Eesti koostöö Põhjamaadega. Esimeseks ühiseks ettevõtmiseks oli Loov Eesti osalemine Nordic BUZZ nimelisel noorte disainerite pop-up messil, mis 2016. aastal toimus augustikuus suurema messi Formex Stockholm raames.

„Esimene rahvusvahelise messi kogemus oli meile kõigile õppetunniks. Kuidas siis muidu ikka teada saada, kas minu toode kohalikele meeldib, mida oodatakse ja/või soovitakse näha, missugune on turg ja mis tüüpi on edasimüüjad. Kuid mitte vähem oluline ei olnud ka õppetund messiboksi ülesehitusest, toodete eksponeerimisest ja käitumisest messil,“ rääkis Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Nordic Buzz 2017 messiks valmistumisel toimuvad Eesti ettevõtetele töötoad, koolitused ja mentorkohtumised – eesmärgiks ikka see, et ettevõtted saaksid messil osalemisest maksimaalse kasu.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid