Põhjamaade Ministrite Nõukogu kuulutab välja Balti riikide meedia toetusprogrammi, mille fookuses on vähemuskeelne meedia ja etniliselt mitmekesised alad

Neljapäev, 15 Juuni 2017
Foto: Magnus Fröderberg/Norden.org

Põhjamaade Ministrite Nõukogu kuulutab välja spetsiaalselt ajakirjandusele ja meediatoodangule suunatud toetusprogrammi. Toetust antakse Balti riikide vähemustega seotud kvaliteetse trüki-, ringhäälingu- või veebimeedia sisu loomiseks.

Eesti, Leedu ja Läti ajakirjanikele makstav meediatoetus katab valitud loo tegemisega seotud mõistlikud reisi-, majutus- ja sidekulud ning mõõduka honorari.

Kuni 10 000-eurost toetust võib kuni üheks aastaks taotleda ühes Balti riigis registreeritud meediaväljaande toimetus või vabakutseline ajakirjanik. Taotluse esitamise tähtaeg on 4. august 2017.

„Programmi eesmärk on parandada Balti riikide kohaliku, piirkondliku ja riikliku meedia kvaliteeti ning atraktiivsust, keskendudes vähemuskeelsele sisule ja etniliselt mitmekesistele aladele. Nii saame tõsta kaasatust kodanikuühiskonnas,“ sõnab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Christer Haglund.

Kõik rahastatavad projektid peavad olema riiklikule või ülemaailmsele tarbijaskonnale vabalt kättesaadavad. Toetus jätab toimetusele täieliku loomevabaduse ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu ei sekku meediatootmise sisulistesse otsustesse.

Toetusprogramm on Põhjamaade Ministrite Nõukogu Balti riikide vähemuste meediatoodangu, -teadlikkuse ja -kirjaoskuse programmi jätkuks. Seda programmi viiakse 2017. ja 2018. aastal ellu Põhjamaade Ministrite Nõukogu Balti riikide esinduste ning kohalike partnerite koostöös. Kogu programmi tarbeks eraldatud kogusumma on ligikaudu 4,8 miljonit Taani krooni, millest pisut üle 80% annab Põhjamaade Ministrite Nõukogu.

Info ajakirjanduse ja meedia toetusprogrammi kohta, juhised ja taotlusvorm. 

Lisateave:

Šarūnas Radvilavičius
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Leedus
Didzioji 5, Vilnius
Tel +370 5212 2211
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.norden.lt


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid