Prindi see lehekülg

Toetame festivali Baltic Pride 2017

    Neljapäev, 06 Juuli 2017

    Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis toetab LGBTI õiguseid ja avaldab koos teiste saatkondadega toetust festivali Baltic Pride 2017 toimumisele. 

    Avaldame 6.–9. juulil Tallinnas toimuva Baltic Pride 2017 festvali puhul oma toetust lesbide, geide, biseksuaalsete, transsooliste ja intersooliste inimeste inimõiguste edendamisele ja kaitsmisele ning avalikkuse teadlikuse tõstmisele teemadel, mis puudutavad LGBTI kogukondi kolmes Balti riigis.

    Inimõigused kehtivad igale inimesele, hoolimata seksuaalsest orientatsioonist, sooidentiteedist või soolisest eneseväljendusest. Neid põhimõtteid austades on riigid kohustatud kaitsma kõiki oma kodanikke vägivalla ja diskrimineerimise eest ning kindlustama nende võrdse kohtlemise. Me kinnitame iga üksikisiku väärikust, nagu seda on väljendatud inimõiguste ülddeklaratsioonis.

    Me peame koos töötama, et luua kaasav ja võrdsete võimalustega keskkond, kus ei ole diskrimineerimist ning kõik inimõigused on täielikult tagatud.

    Me avaldame austust Baltiriikide LGBTI kogukondade olulisele tööle, aga ka nende valitsuses ja mujal töötavate inimeste tegevusele, kes töötavad selle nimel, et kindlustada LGBTI inimeste inimõigused ning lõpetada seksuaalsel orientatsioonil, sooidentiteedil ja soolisel eneseväljendusel põhinev diskrimineerimine.

    LGBTI õigused on inimõigused, mida tuleb toetada ja austada.

    Austria, Brasiilia, Ühendkuningriikide, Kanada, Tšehhi, Taani, Soome, Rootsi, Prantsumaa, Saksamaa, Kreeka, Iirimaa, Itaalia, Läti, Leedu, Hollandi, Norra, Hispaania, Ameerika Ühendriikide suursaatkonnad Eestis; Eesti Vabariigi välisministeerium, Euroopa Komisjoni Eesti esindus, Euroopa Parlamendi Infobüroo Eestis, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis