Näituse "Norra - seljakotirändurite paradiis" avamine 15. mail Tartus

Reede, 12 Mai 2023

Tartu Ülikooli maailma keelte ja kultuuride instituut ootab kõiki huvilisi 15. mail kell 15.30 fotonäituse „Norra – seljakotirändurite paradiis“ avamisele. Üritus toimub Tartu Ülikooli maailma keelte ja kultuuride instituudi 3. korrusel (Lossi 3, Tartu). Näituse avamisel osaleb ka Norra suursaadik Marius Dirdal.

Oma tulekust palutakse teada anda: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Põhjamaiselt karge Norra pakub imelisi ja meeliülendavaid vaateid, eriti kui fotokaameraga selle maa avastamine ette võtta. On põnev kogeda neid loendamatuid imesid, mida sellel maal on pakkuda – olgu need võluvad väikelinnad, ülevad ja majesteetlikud Norra fjordid või mägede kummastav kohalolek, mille ilu tasaselt Eestimaalt tulnuna ei jõua lihtsalt ära imetleda ega pildistada. Ning kui oled sellele maale sõrme andnud, ei saa enam kunagi hingerahu – see tõmbab mingi seletamatu jõuga ikka ja jälle tagasi. 25 fotost koosnev näitus on läbilõige Norras nähtust, kogetust ja imetletust, mida fotograaf Elle Mets läbi objektiivi kinni on püüdnud. Näitusepiltidel on nii loodusvaateid kui ka linnade hingust.

Näitus on osa skandinavistika osakonna korraldatavast Norra Nasjonaldagi pidustuste nädalast, mis leiab aset 12.–18. maini. Näitus jääb avatuks 21. juunini.

Näitus on valminud koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusega.

logod 1


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid