Taskuhääling hariduse rollist lõimumisel - "Education - the Engine for Integration"

Kolmapäev, 18 Oktoober 2023

Põhjamaade kogemus on näidanud, et inimeste vaba liikumine on riikide arenguks ülioluline, pakkudes paremaid elamis-, töö- ja õppimisvõimalusi. Praegu on aga maailmas toimuvad sündmused tekitanud olukorra, kus mitmed inimesed on sunnitud oma kodukohast lahkuma - see liikumine pole vaba, vaid pealesurutud.

Ingliskeelses taskuhäälingus arutatakse, kuidas on Ukrainas toimuv sõda mõjunud sisserännanute ja pagulaste lõimumisele; mil moel saab haridus kaasa aidata põgenike integreerimisele ning milline on Põhja- ja Baltimaade senine kogemus põgenike vastuvõtmisel ja ühiskonda sulandamisel.

Kuula podcasti "Education - the Engine for Integration" siit.

Oma teadmisi ja kogemusi jagavad Turu ülikooli teadur Tuire Palonen, ÜRO pagulasameti õigusnõunik Kari Käsper ning Tartu Ülikooli professor Tiit Tammaru. Saadet juhib Tarmo Virki (Äripäev ).

Podcast on sissejuhatus 24. oktoobril Tallinnas, Kumus toimuvale rahvusvahelisele konverentsile “Integration through education and engagement of local actors” .

Hetkel on veel viimased kohad saadaval, seega registreeru osalejaks hiljemalt 20. oktoobril: https://www.norden.ee/en/regional-cooperation/population-development/nordic-baltic-project-2021-2023-for-in/conference-integration-through-education-and-engagement-of-local-actors/registration

Konverentsi programmi leiad siit: https://www.norden.ee/en/regional-cooperation/population-development/nordic-baltic-project-2021-2023-for-in/conference-integration-through-education-and-engagement-of-local-actors/programme

Konverents on tasuta ja toimub inglise keeles.

Konverentsi korraldavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Eesti Haridus- ja Teadusministeerium, Tartu Ülikool, Tartu Welcome Centre, Rootsi Suursaatkond Tallinnas ning UNHCRi esindused Põhjamaades ja Balti riikides.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid