Café Norden Tartus

Neljapäev, 30 November 2023

Jätkame vahepeal unustatud kohvikukohtumiste sarja Café Norden, millest esimese toimumisaeg on juba 7. detsembril. Kohtumised saavad toimuma erinevates Tartu kohvikutes ja muudes paikades, kuhu kutsutakse osalema Põhjamaade keeltest ja kultuurist huvitatud õppureid, linnarahvast ja teised huvilisi, et kuulata ja vestelda Põhjala ajaloo, ühiskonna, kultuuri ja Põhjala väärtuste ning traditsioonide teemadel. 

7. detsembril kell 16.30 kutsume kõiki huvilisi Soome Instituudi raamatukokku (Ülikooli 11), et võtta osa põhjamaisest õhtust ning avardada oma teadmisi Põhjalast. Tutvustame lähemalt luutsinapäeva ning toimuvad lühikesed sõnavõtud (Katariina Kilk, Anna Välimäki ja Merilin Kaustel-Lehemets), mis aitavad meil tulla välja rutiinsest argielust ning tuua valgust pimedasse ja pikka talve. Kitarril mängib Thomas John Gray ning laulavad Kristiina Tsõtsin, Kreete Aer, Karmen Välja ja Kristin Üksvärav.

Cafe Norden Facebook 9

Püha Lucia päeva ehk luutsinapäeva tähistatakse 13. detsembril. Põhjamaades ootavad inimesed pikisilmi Lucia tulekut, sest tema päev tähistab talvise pimeduse kaotamist ning valguse naasmist maailma.

Üritus toimub koostöös Soome Instituudi ja Tartu Ülikooli Maailmakeelte ja kultuuride instituudiga. Sündmus toimub eesti keeles ning osalemine on tasuta.

Järgmise Café Norden raames on plaanis korraldada kohtumine 23.märtsil ehk Põhjala päeval ning tulevikus kavas on ka muid Põhjala kultuuri ja ajalugu tutvustavaid kokkusaamisi.

Tulge ja avastage koos meiega Põhjamaade traditsioone ning tähistage koos meiega Luutsinapäeva! 


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid