"Ups!" pilapildid ja koomiksid jutustavad Põhjamaade lugusid

Esmaspäev, 23 November 2015

Visuaalkunsti näitus "Ups!" avab narratiivi – suuremad ja väiksemad, tuntud ja vähem tuntud Põhjamaade jutustused. Näitust on eksponeeritud juba Harju Maakonnaraamatukogus Keilas, 25. novembrist kuni 5. jaanuarini näeb jutustusi Eduard Vilde Muuseumis Tallinnas. Seejärel kolib näitus 8. jaanuarist kuni 1. veebruarini Narva Kolledžisse.

Huumori, eluloolise materjali ja müütide abil kutsuvad autorid esile mälupilte minevikust, kujutavad inimsuhteid ja tänapäeva olulisi teemasid ning loovad narratiivid, mis keskenduvad pigem inimese olemusele kui Põhjamaade looduse kujutamisele.

Vaatajaile avaneb Põhjamaade fantaasiamaailm, kus pilapildid-koomiksid nii inspireerivad kui ka esinevad iseseisvate täisväärtuslike kunstiteostena. Näituse tööd avardavad ettekujutust koomiksikunstist tuues vaatajani lood, mis väljenduvad graafiliselt, joonistusena; tekstiili, maali või installatsiooni kaudu.

Näituse idee pärineb Fääri saarte Põhjala Majalt, kuid lisaks Fääri autoritele on näitusel esindatud visuaal- ja koomiksikunstnikud Islandilt, Soomest, Rootsist ja Taanist. Esimest korda esitleti näitust Fääri saarte Põhjala Majas 2014. aasta sügisel, järgnevalt tutvustati seda 2015. aastal Põhja-Atlandi Majas Kopenhaagenis, Helsingi koomiksifestivalil ja Põhjala Instituudis Ahvenamaal.

Näituse idee: Sif Gunnarsdóttir, Fääri saarte Põhjala Maja direktor
Näituse kuraator: Lotte Nishanthi Winther, kunstimagister

Kontakt: Eha Vain, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kultuurinõunik (tel: 627 3104, e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.)


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid