Prindi see lehekülg

Läänemere piirkonna MTÜ-de toetusprogramm oli 2016. aastal Eesti organisatsioonidele väga edukas

    Kolmapäev, 07 Detsember 2016
    Arvamusfestival 2016. Foto: Jana Laigo/Norden.ee

    2016. aastal sai Läänemeremaade piirkonna mittetulundusühenduste programmist toetust kokku 11 erinevat projekti kogusummas ligi 5 miljonit taani krooni. Aasta oli erakordselt edukas Eesti taotlejate jaoks: toetust pälvis üks projekt, mille juhtpartneriks on Eesti MTÜ ning neli projekti, kus siinsed MTÜ-d on kaasatud partneritena.

    Projekti „Informal methodology in work with abused children“ eestvedajaks on Tartu Laste Tugikeskus, teised partnerorganisatsioonid on Norrast, Soomest ja Valgevenest. Projekti eesmärgiks on jagada erinevate riikide spetsialistide teadmisi ja oskusi seksuaalselt ära kasutatud ning ahistamise all kannatanud lastega töötamise vallas. Seda tehakse nii seminaride, konverentsi kui kohakülastustega.

    Partneritena olid erinevatesse projektidesse kaasatud MTÜ Väike Jalajälg (projekt "PolyCulture: Food Resilience through Biodiversity in Local Communities"), MTÜ Uus Sild (projekt "People's Parks: Involving Residents in Urban Design"), MTÜ Naiste Tugi-ja Teabekeskus (projekt "Development of the Russian effective cooperation model of NGOs and governmental structures for providing comprehensive help to gender-based violence victims") ning MTÜ Arvamusfestival (projekt "Baltic Sea Region - People Meeting Platform&Partnership").