Põhja- ja Baltimaade halduse mobiilsusprogramm ootab 2017. aasta taotlusi

Esmaspäev, 16 Jaanuar 2017

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm ootab taotlusi ametnikelt ja teistelt avaliku sektori töötajatelt. Järgmine taotluste esitamise tähtaeg on 30. märts 2017. Taotlusvoor toimub üks kord aastas.

Rahastuse saamiseks tuleb projekti kaasata partnerid vähemalt kolmest riigist: Põhjamaade taotlejad külastavad vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad külastavad partnereid vähemalt kahes Põhjamaade riigis.

2016. aasta sügisel läbis Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm juhtrühma korraldatud hindamise. Hindamise tulemused on positiivsed ja mobiilsusprogrammi on kirjeldatud kui kasulikku vahendit, mis aitab jagada kogemusi ning tugevdada demokraatiat piirkondlikul ja Euroopa Liidu tasandil. Juhtkomitee andis mõista, et mobiilsusprogrammi tuleks jätkata olemasolevatel finants- ja haldustingimustel.

Miks taotleda?

  • Teie Põhja- ja Baltimaade kolleegidel on avastamist väärt ideid, plaane ja kogemusi, mida partneritega arutada.
  • Taotlemine ja aruandlus on lihtne ning kasutajasõbralik – kõike saab teha veebilehe NB8-Grants kaudu.

2016. aasta tulemused

2016. aastal kiideti heaks 68 Põhja- ja Baltimaade piirkonnast saabunud taotlust ning toetuste kogueelarve oli 341 289 eurot. Mobiilsusprogrammi toetatavates projektides osaleb kokku 390 ametnikku.

Tagasiside

Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Kalev Kallemets taotles 2016. aastal rahastust õppereisiks Soome, Rootsi ja Norrasse. Projekti põhieesmärk oli uurida mineraalsete maavarade majandamise kogemusi Põhjamaades ning edendada osalevate riikide avaliku halduse ametnike koostööd ja koostöövõrkude arendamist.

Kalev Kallemets: „Külastused Põhjamaade geoloogiliste uuringute keskustesse ja ministeeriumidesse ning kohtumistel toimunud arutelud andsid parema arusaama konkreetsete mineraalistrateegiate arendamise, tõhususe ning lahendamist vajavate probleemide kohta. Ilma taoliste silmast silma kohtumisteta ei oleks olnud võimalik saada sedavõrd rohkelt teavet. Kõik kolm külastust ja arutelu aitasid otseselt kaasa 2017. aasta novembris Eesti Euroopa Liidu eesistumise raames toimuva ELi toorainete konverentsi kavandamisele. Nende kohtumiste tulemusel sündis ka jätkuprojekt, mille käigus peetakse Ukraina Vabariigi ametnikega nõu mineraalistrateegia küsimustes, tuginedes Põhjamaade ja Eesti kogemustele. Kiievit külastati Eesti algatusel, Põhjamaade kolme riigi ja Eesti osalusel ning Eesti idapartnerluse programmi rahastuse abil esimest korda 21.–22. novembril.”

Hugi Olafsson, Islandi keskkonnaministeeriumi kliimaameti direktor taotles toetust, uurimaks kliimamuutusi puudutavat tööd Eestis ja Lätis 2016. aastal.

Usun, et selles valdkonnas on ehk olulisem põhjalikult uurida seda, kuidas teised riigid oma tööd teevad ja korraldavad, mitte keskenduda ainult asjaomastele küsimustele ja/või globaalsetele ja piirkondlikele määrustele. Islandi kui väikese riigi puhul on tingimata vaja saavutada võimalikult väheste jõupingutuste ja vahenditega võimalikult palju tulemusi ning rakendada seejuures parimaid tavasid. Nagu ma ka oma taotluses välja tõin, võivad Läti ja Eesti selles kontekstis olla täiuslikud uuringuobjektid, kuna nad on suhteliselt väikesed (ent samal ajal suuremad kui Island), mistõttu neil on meiega sarnased ülesanded, samuti on neil kogemusi Euroopa Liidu reeglitega, mida Islandil on kavas järgmise aasta-paari jooksul oma tegevusse kaasata. Kokkuvõttes ületas see projekt minu kõrged ootused. Mind võeti soojalt vastu, võimaldati hea juurdepääs asjatundjatele ja vastati kõikidele minu küsimustele. Olen väga rahul!

Lihtne taotleda

  • Elektroonilises taotlussüsteemis veebilehel http://www.nb8grants.org/ saab taotlusi esitada alates 16. jaanuarist 2017.
  • Palun lugege suunised hoolikalt läbi ja hakake aegsasti projektipartnereid otsima.
  • Registreeruge või logige sisse (kui olete juba registreerunud kasutaja) ning hakake taotlust täitma. Pange tähele, et taotlust saab kuni tähtaja lõpuni täita mitmes järgus.
  • Ärge unustage esitada taotlust tähtaja lõpuks 30. märtsil 2017!

Kontaktandmed

Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus
Telefon: + 372 7 423 625
Meiliaadress: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Keeled: inglise, rootsi, eesti


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid