Raamatuesitlus: „Eesti JA Põhjamaad – Eesti KUI Põhjamaa?“

Kolmapäev, 07 Juuni 2017

19. juunil kell 17-19 on kõik huvilised oodatud osalema Tartu Ülikooli eetikakeskuse uue raamatu "Eesti JA Põhjamaad - Eesti KUI Põhjamaa?" esitlusele Estonia talveaias (Estonia puiestee 4, Tallinn).

Raamat "Eesti JA Põhjamaad - Eesti KUI Põhjamaa?" sisaldab endas samanimelisel rahvusvahelisel konverentsil (toimus 23. augustil 2016 KUMUs) esinenud Eesti ja Põhjala tippteadlaste ettekandeid ning konverentsile eelnenud arvamuslugude ja fotovõistlusele saadetud töid. Tegemist on põneva pilguheiduga Eesti ja Põhjamaade identiteedi kujunemisse ja hetkeseisu.
Toimub paneeldiskussioon "Eesti ja Põhjamaad – mis on meis sarnast, mis erilist?", kus osalevad Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Eesti direktor Christer Haglund, Norra suursaadik Dagfinn Sørli, Taani suursaadik Søren Kelstrup, Rootsi Suursaatkonna 1. sekretär Fredrik Olson ja Soome Suursaatkonna pressisekretär Hannele Valkeeniemi. Paneeli juhib Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja prof Margit Sutrop.

Esseekonkursi võitjad, kirjanik Emma Juslin ja sotsioloog Mikko Lagerspetz arutlevad Põhjala ja Eesti identiteedi üle.

Ühtlasi ootab TÜ Eetikakeskus kaasa mõtlema, milline võiks olla Eesti elustiilisõna põhjamaiste hygge, kalsarikännit ja fika eeskujul.

Korraldajad lubavad hygge vaimus esitlust, värskete kaneelirullide ja elava muusikaga. Meeleolu loob Viljandi kultuuriakadeemia professor, jazzpianist Iñaki Sandoval.

Üritus toimub eesti ja inglise keeles.
Raamatuesitlusele on oodatud kõik huvilised! Osalemiseks palutakse registreerida hiljemalt 16. juuniks TÜ Eetikakeskuse kodulehel.  


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid