Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogramm ootab taotlusi 2018. aastaks

Reede, 12 Jaanuar 2018

Ametnikud ja teised avaliku sektori töötajad, kes soovivad õppida Põhja- ja Baltimaade kolleegide kogemustest ning jagada avastamist väärt kogemusi, ideid ja plaane, on alates 15. jaanuarist oodatud esitama oma taotlusi avaliku halduse mobiilsusprogrammi. Taotlusvoor toimub üks kord aastas ning tähtaeg on 30. märts. Taotlemine ja aruandlus on lihtne ja mugav – kõike saab teha veebilehe NB8-Grants kaudu.

Rahastuse saamiseks tuleb projekti kaasata partnerid vähemalt kolmest riigist: Põhjamaade taotlejad külastavad vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad külastavad partnereid vähemalt kahes Põhjamaade riigis.

Mobiilsusprogrammi projektides osales 2017. aastal 330 ametnikku

2017. aastal kiideti heaks 61 taotlust kogusummas 304 671 eurot. Mobiilsusprogrammi toetatavates projektides osaleb kokku 330 ametnikku ning projektid jagunevad üsna ühtlaselt kõigi osalevate Põhja- ja Balti riikide vahel. Kõige enamates projektides osaleb Soome (50), seejärel Rootsi (43), Norra (42), Leedu (34), Läti (27), Taani (26), Eesti (21), Island (20).

Programm on ametnike seas hinnatud

2016. aastal sai toetust Islandi keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna juhataja Hugi Olafssoni projekt, mille eesmärgiks oli uurida kliimamuutuste juhtimist Eestis ja Lätis. Olafssoni sõnul on hea koostöö ning kogemuste vahetamine eriti väärtuslik väikestele riikidele, kelle ees on keerulised väljakutsed – nagu näiteks kliimamuutused. ”Islandi ja Balti riikide vahel on selles vallas juba head suhted,” räägib Olafsson. ”Ma usun, et see on abiks kõigile, kuna meie riigid on üsna väiksed ja meie käsutuses on vähem ressursse kui suurematel riikidel. Lisaks formaalsetele visiitidele ja kohtumistele muudavad selle projekti käigus loodud kontaktid hõlpsamaks igasuguse suhtluse kolleegidega, mis on ülimalt väärtuslik.”

Leedu kõrghariduse kvaliteedi tagamise keskuse esimees Ina Marija Šeščilienė taotles toetust rühma õppekäiguks Taanis, Soomes ja Norras asuvatesse Põhjamaade kõrghariduse kvaliteedi tagamise ametitesse 2017. aastal. Nende sooviks oli jagada Põhjamaade partneritega eri hindamismudelite kogemusi. ”Põhja- ja Baltimaade mobiilsusprogramm vastas meie ootustele (tegelikult suisa ületas neid),” ütleb Šeščilienė . ”Jagasime kogemusi oma Põhjamaade kolleegidega ning saime hulgaliselt näiteid, mida töö edasisel parandamisel silmas pidada. Põhja- ja Baltimaade koostöö muutus tänu projektile nähtavamaks ning paremaks, samuti õnnestus meil koostöösse rohkem inimesi kaasata.”

Taotlemine on lihtne

Elektroonilises taotlussüsteemis veebilehel http://www.nb8grants.org/ saab taotlusi esitada alates 15. jaanuarist 2018. Palun lugege hoolikalt läbi suunised ja hakake aegsasti projektipartnereid otsima. Taotluse esitamiseks on vaja elektroonilises süsteemis kasutaja luua ja/või sisse logida. Taotlust saab täita kuni tähtaja lõpuni mitmes järgus. Ärge unustage esitada taotlust õigetähtaegselt, hiljemalt 30. märtsil 2018!

Küsimuste korral aitab teid:

Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Tel: +372 742 3625
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid