Rahvusvaheline biomajanduse häkaton toimub 27-28. aprillil Tartus

Esmaspäev, 16 Aprill 2018

Põhjamaade valitsused on seadnud ambitsioonika sihi – muuta piirkond puhta energia ja keskkonnatehnoloogiate testimislavaks Euroopas. See puudutab kliimamuutustega kohanemist, selle mõju vähendamist, taastuvenergiat, rohelise majanduskasvu kiirendamist, säästvamat liikumiskorraldust. Aga laiemalt ka bioloogilise mitmekesisuse tagamist, rohelist tootmistsüklit, ressursi taaskasutust jpm. Sarnaselt mõtlevad ja tegutsevad ka teised riigid Läänemere ääres. Biomajanduse häkaton loob tingimused uute lahenduste leidmiseks.

Nime all BioInnovation Days 2018 toimuva rahvusvahelise biomajanduse, biotehnoloogia ja biomeditsiini häkatonil mõtleme koos välja uusi lahendusi, tooteid ja teenuseid. Testime ja arendame ideid rahvusvaheliste mentorite abiga ning saame panna end ja oma ideid proovile rahvusvahelise žürii ees. Parimatele tiimidele on auhinnad.

Põhjamaid esindab Petri Alava, kes räägib revolutsioonist tekstiilitööstuses. Tehnoloogiast, mis võimaldab puuvillasegusest tekstiilijäätmest luua rõivatööstusele uut kiudu.

Osalema ootame tudengeid, teadlasi, varajasi start-up’e biomajanduse, biotehnoloogia ja biomeditsiini valdkonnas Eestist, Läänemere riikidest ja üle kogu Euroopa, samuti turundajaid, projektijuhte, disainereid jm kellel soov uusi lahendusi, tooteid ja teenused arendada.

 

Teemad, kuhu oma ideid arendama ootame on: biomajanduse osa ringmajanduses (looduslikest materjalidest tarbekaubad, tekstiilid, puidutooted, energia, jäätmete taaskasutus), tuleviku toit, biopangad, Big Data, Asjade Internet biomajanduses ja meditsiinis, aktiivne vananemine ja tervishoiu edendamine.

Bioinnovation Days häkaton toimub 27- 28. aprillil 2018, SPARK-is, Narva mnt. 3, Tartu, Eesti

 

Rohkem informatsiooni ja registreerimine www.bioinnovationdays.ee

Osalemine on tasuta, palume kindlasti registreeruda enne 23-ndat aprilli 2018.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid