Tule seminarile: Eesti hääled Põhjala keeltes

Kolmapäev, 09 Mai 2018
Foto: Veera Marjamaa/Norden.ee

Neljapäeval 10. mai peetakse Tartu Ülikooli aulas aktust "Eesti hääled põhjala keeltes", kus pööratakse tähelepanu Eesti ja Skandinaavia vahelistele suhetele ning Skandinaavia keelte rollile Eestis.

Ürituse avab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Christer Haglund koos Tartu Ülikooli Maailma keelte ja kultuuride kolledži juhataja Kersti Lepajõega. Kohtumisel osalevad ka Taani ja Rootsi suursaadikud, Norra saatkonna ja Haridusministeeriumi esindajad.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu toetab Põhjala keelte õppimise ja õpetamise üle arutlemist.  Esinevad skandinaavia keelte õpetajad ja õpilased Eesti koolidest, ülevaate Põhjala keelte õppimisest eesti koolides teeb Pille Põiklik Haridusministeeriumist.

 Kava 

12:00             Avamine (Kersti Lepajõe, Tartu Ülikooli Maailma keelte ja kultuuride kolledži juhataja / Christer Haglund, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor)

12.15             Põhjala keeled ja Tartu Ülikool (Daniel Sävborg, Tartu Ülikool Maailma keelte ja kultuuride kolledz´i skandinavistika professor)

12.25             Põhjala ja Eesti koostöö ja ühisväärtused (Rootsi suursaadik Eestis, Anders Ljunggren)  

12.35             Tervitus Norra suursaatkonnalt (Ellen Aabø, Deputy Head of Mission, Second Secretary, Norra saatkond Eestis) ja Taani suursaatkonnalt (Taani suursaadik Eestis, Kristina Miskowiak Beckvard)

12:45             Põhjala keelte õppimine Eesti koolides (Pille Põiklik, Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumi keeleosakonna peaekspert)

12:55             Miks me seda teeme ja kuidas hoida noortel sära silmades? Tervitus rootsi ja soome keele õpetajatelt (Svenska Akademin rootsi kultuuri levitaja välismaal auhinna saaja Juta-Tiia Mägi Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumist; Tartu Ülikooli soome keele lektor Juha-Matti Aronen)

13.10             Milleks õppida Põhjala keeli? (Marite Sild, TÜ üliõpilane ning rootsi keele õpetaja Võnnu keskkoolis, Rootsi Suursaatkonna ja Rootsi kaubanduskoda Eestis stipendiumi hoidja 2017/2018 õppeaastal)

13.25             Noored keeleõppijad

13:35-13:45   Noorte tõlkevõistlusest osalejatele auhindade jagamine 

14:00               Vastuvõtt (kutsetega) tõlkevõistlusel osalenutele (TÜ muuseum peahoones)

Teretulemast!


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid