Usaldus, jätkusuutlikkus, võrdõiguslikkus. Avatud on taotlusvoor Põhjalat ja põhjamaiseid väärtusi tutvustavate projektide toetuseks.

Reede, 28 September 2018
Avatud taotlusvoor Põhjamaiste projektide toetuseks Avatud taotlusvoor Põhjamaiste projektide toetuseks norden.org

Juba viiendat korda avatakse taotlusvoor Põhjamaid kui brändi tutvustavate projektide toetuseks. 2016. aastast on 83 projekti maailma eri paigust saanud toetust ning loonud selle abil põnevaid ja innovaatilisi sündmusi, mis on rahvusvahelise tähelepanu keskpunktis.

“Kui seadsime oma eesmärgiks tugevdada Põhjamaade brändi loova koostöö abil, tekkis tunne, et proovime üks pluss ühte kolmega võrduma panna. Tundub aga, et meie soov on täide läinud – uued arutelud ja projektid kerkivad üha esile, jättes endast kõikjal maailmas maha jälgi Põhjalast. Põhjala jälgede (Traces of the North) liikumise edendamiseks on meil suur rõõm välja kuulutada uus avatud kutse Põhjamaistele projektidele. Pane oma meeskond kokku, olge loomingulised ja pange meid oma projekti armuma,“ ütleb Tobias Grut, Põhjamaa piirkondade brändi projektijuht.

Põhjamaade Ministrite esinduse brändi projekt toetab ideesid ja koostööprojekte, mille keskmes on Põhjamaade ühised väärtused – usaldus, innovatsioon, jätkusuutlikkus, avatus ja võrdsus. Eesmärgiks on luua ühine Põhjamaade kaubamärk, mis on kõneleb endast ühtemoodi kogu maailmale. Märk, mis näitab, kuidas Põhjamaine mõtteviis on paljusid inspireerinud ja kuidas ühised väärtused võivad ületada nii riigi-, kultuuri- kui ka põlvkondade piire.

TOETUST SAAB TAOTLEDA KAHEL VIISIL:

Koostööprojektid: projektid, mis aitavad tutvustada Põhjamaidd ja nende ühiseid väärtusi.
Toetuse maksimaalne suurus on 250 000 DKK.
Loovisikud: projektid, mis muudavad Põhjamaade kaubamärgi mõistmist. Projektide puhul on oluline loomingulisus ja viis, kuidas tuua esile uusi mõtteid ja võimalusi Põhjamaade brändi tutvustamiseks.
Toetuse maksimaalne suurus on 50 000 DKK.

TÄHTSAIMAD TINGIMUSED TOETUSE SAAMISEKS :
• Põhjamaade väärtuste ja strateegiliste fookusvaldkondade rõhutamine
• Tugev seos Põhjamaadega
• Valdkondade vaheline koostöö ja/või teemad
• Kaasrahastamine (ei rakendu loovisikute projektidele)
• Vähemalt kolm partnerit, vähemalt kahest Põhjamaast: Soome, Rootsi, Norra, Taani, Island; Põhjamaade autonoomsed piirkonnad - Ahvenamaa, Fääri saared, Gröönimaa (ei rakendu loovisikute projektidele)
• Dokumenteeritud partnerid (ei rakendu loovisikute projektidele)

Taotluse tähtaeg: 4. november 2018.

Tutvu täpsemate tingimustega siin.

Loe edasi projektist ja Põhjamaade brändist siit.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid