Kutsume teid õdusal novembriõhtul kokku saama ja uusi kangelasi avastama. Põhjamaade kirjandusnädal tuleb taas!

Kolmapäev, 17 Oktoober 2018
2017. aasta Raamatukogunädala kohtumine Rakel Helmsdaliga Kihnus 2017. aasta Raamatukogunädala kohtumine Rakel Helmsdaliga Kihnus Silja Soide/ norden.ee

Põhjamaade kirjandusnädal novembris tuleb taas ning kutsub seekord vastavalt aastateemale kohtuma Põhjala raamatukangelastega.

12. novembri hommikul kell 9 ja õhtul kell 19 kustutatakse elektrivalgus, süüdatakse küünlad ja loetakse oma emakeeles ette katkendeid järjekordseks kirjandusnädalaks valitud Põhjala autorite teostest. Nii toimitakse igal aastal paljudes raamatukogudes, koolides, lasteaedades ja kultuuriasutustes kõikides Põhjamaades ja ka Eestis, Lätis ning Leedus. Nii ka seekord on koolid, raamatukogud, lasteaiad ja kultuuriasutused oodatud kirjandusnädala kodulehte uudistama, oma asutust kirja panema Põhjala kirjandusnädala kodulehel, toredatest ettevõtmistest kirjandusnädalal teatama, pilte tegema ja neid nädala kodulehel nii Facebooki kui Instagrami kaudu teistega jagama.

Igal rahval ja igal ajastul on oma kangelased.
Mis teeb kellestki kangelase? Kas igaühest võib saada kangelane? Missugustest kangelastest saavad rahvuskangelased? Kangelane vs antikangelane. Kui palju erinevad muinaspõhjala kangelased tänapäeva raamatukangelastest? Huvitavaid teemaarutelusid ja kohtumisi jagub kindlasti terveks kirjandusnädalaks.

Küllap on igal inimesel oma ettekujutus kangelasest. "Kas kangelast kui sellist üldse reaalses elus eksisteerib? Kes on kangelane tänapäeva maailmas?" küsisin ühelt oma lemmikautorilt Eeva Pargilt.

Ja Eeva vastas, et kangelane on see, kelle julgus võimaldab aidata teisi, vajadusel teiste arvamust trotsides ja sageli end ise ohtu seades; kangelases avaldub alati inimlik suurus.

Kangelaste teema on sees kõikides sellel aastal lugemiseks valitud raamatutes, mille tõlkekatkendid on üleval ka kirjandusnädala koduleheküljel.
Kõik, kes on end sellel koduleheküljel kirja pannud, saavad tekste alla laadida.
Alla saab laadida ka aasta plakati, lisades sinna vajadusel sobivalt just oma teksti.

Kutsun kõiki kirjandusnädala kodulehte uudistama, oma asutust kirja panema, toredatest ettevõtmistest kirjandusnädalal teatama, pilte tegema ja neid nädala kodulehel nii Facebooki kui Instagrami kaudu teistega jagama.

Soovin kõigile hilissügisesse põnevaid raamatuavastusi, ergastavaid kohtumisi ja külastusi.

Head ühislugemist ja toredat koos veedetud aega kõikide kirjandussõpradega.

Head teemanädalat kõigile!

Eha Vain

 

Logod


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid