Pressiteade: eesti ärieliit arutleb palgalõhe teemal konverentsil #jamissiis

Reede, 26 Oktoober 2018
Islandi sotsiaal- ja võrdõiguslikkuse minister Ásmundur Einar Daðason räägib #jamissiis konverentsil Islandi võrdse palga seadusest. Islandi sotsiaal- ja võrdõiguslikkuse minister Ásmundur Einar Daðason räägib #jamissiis konverentsil Islandi võrdse palga seadusest. Foto: Framsókn (Flickr)

Võrdsete võimaluste teema kütab Eestis üha enam kirgi. Veel pole aga räägitud sellest, kas ja mida annaks sellega tegelemine juurde meie ettevõtetele. 20. novembril kell 13-17 toimub Tallinnas Swissotelis konverents #jamissiis, mis kutsub arutlema selle üle, kas mitmekesisuse ja võrdsete võimaluste väärtustamine juhtimises aitaksid Eesti ettevõtetel saavutada uusi konkurentsieeliseid.

Eesti e-riik ja digitaliseerumisest tulenev efektiivsus ja elukorralduse lihtsus on meie tugevus ja eelis. Samal ajal on Eesti soolise palgalõhe edetabeli liider Euroopas, meie organisatsioonides on palju naisi, kuid vähesed neist jõuavad tippjuhtkonda; naiste osakaal Riigikogus pole viieteistkümne aastaga muutnud. Kui soovime elatustasemelt jõuda samale pulgale Põhjala riikidega, siis tuleb olla avatud ka juhtimis- ja organisatsioonikultuuri muutustele.

“Kutsume üles Eesti otsustajaid pöörama rohkem tähelepanu töötajaskonna mitmekesisusele ja võrdsele kohtlemisele,” ütleb Põhjamaade Ministrite Nõukogu juht Christer Haglund. “Globaalses konkurentsis on edukamad need ettevõtted, mis on avatud erinevustele,” lisab Soome Instituudi juhataja Anu Laitila.

#jamissiis konverentsi arutelu lükkavad käima Islandi sotsiaal- ja võrdõiguslikkuse minister Ásmundur Einar Daðason; Risto E.J. Penttilä (Nordic West Office, Soome), Christian Berg (Allbright Stiftung), Sara Salmani (Miltton), Marina Kaljurand, Larissa Shabunova (Fortaco Eesti OÜ) jt.

Konverentsil osalemine on kutsetega. Rohkem infot sündmuse kohta leiab siit.

Konverentsi korraldavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis ja Soome Instituut; partneriteks on Soome-Rootsi kultuurikeskus Hanaholmen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Põhjamaade kaubandus-tööstuskojad, Soome-Rootsi Kultuurirahastu, Miltton, Põhjamaade saatkonnad Eestis, Islandi saatkond Helsingis.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid