Pressiteade: Põhjamaade nädal jagab õnnelikkuse retsepte

Teisipäev, 30 Oktoober 2018
Kaitseliidu autosaun sõidab kohale sündmusele "Hüva leili Narva jõe kaldal kaitseliidu autosaunas!" Kaitseliidu autosaun sõidab kohale sündmusele "Hüva leili Narva jõe kaldal kaitseliidu autosaunas!"

12.-17. novembrini Ida-Virumaal toimuv Põhjamaade nädal kutsub avastama Põhjamaade elufilosoofiat ning avab õnnelikkuse ja heaolu tagamaid põhjamaa inimese argielus. Neljandat korda toimuv Põhjamaade nädal kannab endas festivali formaati, pakkudes mitmekesist kava lastele ja täiskasvanuile: näitusi, filme, teemakohtumisi ning põnevaid kogemusi, Soome saunast Põhjala toiduni.

„Põhjamaades elab 27 miljonit inimest ning Põhjamaade rahvaid loetakse maailma õnnelikemaks. Nädala vältel toimuvate ürituste kaudu üritamegi näidata, milles peitub Põhjamaade õnne ja heaolu valem ning kuidas igaüks saab luua endale oma hygge seisundi,“ sõnas sündmuse projektijuht, Jevgeni Timoštšuk Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusest. „Tutvustame Ida-Virumaa elanikele Põhjamaade ühiseid väärtusi, stabiilset ja heaolu tagavat elukorraldust ning põhjamaalaste nippe rutiinse argieluga toime tulekuks ning pimeda ja pika talvega hakkama saamiseks.“

Nädala jooksul leidub tegevusi väga erinevatele sihtrühmadele. Nädala avapauguks on saunaõhtu Narva jõe ääres. Vanasse sõjaväeautosse sisseehitatud Soome saun tuuakse kohale vaid üheks õhtuks ning lisaks saunamõnudele saab nautida imeilusat jõeäärset vaadet. Toiduelamusi pakub kokandusõhtu, kus tuleb juttu põhjamaade maitsetest ning valmistatakse põhjamaiseid suupisteid. Nädala tippsündmuseks on aga Hygge õhtu, kus räägime sellest, kuidas Põhjamaade kombel luua isiklikku heaolu ja rahulolutunnet ning kasvatada sügistalvisel ajal rõõmu elust enesest. Mõlemad sündmused toimuvad Narva Kolledžis.

Teisipäeval, 13. novembril saavad kõik huvilised külastada Islandi, Norra, Rootsi, Soome ja Taani rändavaid saatkondi ja vestelda suursaadikutega. Rändavad saatkonnad tekivad TÜ Narva kolledžisse vaid paariks tunniks ja kohal on Norra suursaadik Cecilie Annette Willoch, Rootsi suursaadik Mikael Eriksson, Soome suursaadik Timo Kantola, Taani suursaadik Kristina Miskowiak Beckvard ning Islandi aukonsul Helen Tälli. Kohapeal saab uurida Põhjamaade elu, kultuuri, reisimise või õpi- ja toetusvõimaluste kohta.

Nädala vältel näitame Põhjala värskeid filmide, üks neist on 2018. aastal ilma näinud tuntud Taani režissööri Pernille Fischer Christenseni film Astrid Lindgreni kirjanikuks kujunemisest. Novembrikuu lõpuni jäävad avatuks erinevad linnaruumi, keskkonda ja sotsiaalseid teemasid käsitlevad näitused. Kõige pisematele toimuvad Põhjala kirjanike seiklusraamatute ettelugemised ja meisterdamise töötoad.

Põhjamaade nädala kava ja sündmuste kirjeldustega võib tutvuda kodulehel www.norden.ee või sündmuse lehel Facebookis: www.facebook.com/nordicweek2018. Valdav osa Põhjamaade nädala sündmustest on huvilistele tasuta.

Põhjamaade nädal toimub Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse eestvedamisel ja koostöös paljude heade partneritega: Põhjamaade saatkonnad Eestis, Soome Instituut, TÜ Narva Kolledž, Narva Apollo kino Astri, Narva Keskraamatukogu, SA Narva linna arendus ja kohvik Muna.

Rohkem infot:

Jevgeni Timoštšuk
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, programmi koordinaator
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. / +372 51 58 904

Pressiteate edastas:

Ruudu Raudsepp
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, kommunikatsiooninõunik
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. / 55 602154


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid