Pressiteade: Konverentsil “Digital Youth” otsivad noored koos tuntud ekspertidega lahendusi digimaailma väljakutsetele

Reede, 16 November 2018
Soome arvutiprogrammeerija, lastekirjanik ja illustraator Linda Liukas Soome arvutiprogrammeerija, lastekirjanik ja illustraator Linda Liukas Linda Liukas

29. ja 30. novembril toimub Tartu Ülikooli Narva kolledžis rahvusvaheline konverents pealkirjaga “Digital Youth 2018. Tulevik on nüüd”, mille raames saavad Eesti ja Põhjamaade noored koos noortevaldkonna ekspertidega kaasa rääkida ja lahendusi pakkuda erinevates valdkondades, mis neid digimaailmas puudutavad.

Konverentsi idee lähtub levinud arvamusest, et tänapäeva noored on pidevalt nutiseadmetes ja online. Sageli nähakse seda probleemina, kuna pole täpselt teada, kuidas see noorte tulevikku mõjutab. „Paljud muretsevad, et noorte digielu segab nende päriselu, kuid tegelikult kuuleme vähe noorte endi arvamusi ja vaadet. Konverentsiga tahame just noorte mõtetele hääle anda,“ ütles Maria Žuravljova, üks konverentsi põhikorraldajatest.

Narvas noorte poolt välja käidud mõtted ja lahendused omavad tulevikku vaatavalt suurt kaalu, kuna need on ühtlasi sisendiks, et aidata Tartu Ülikooli Narva kolledžis koolitada uusi noorsootöötajaid ning tänu Põhjamaade Ministrite Nõukogule jõuavad need rahvusvahelisele tasandile.


Kahepäevase konverentsi avab Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ning noortel aitavad teiste hulgas sihte seada rahvusvaheliselt tunnustatud Soome arvutiprogrammeerija, lastekirjanik ja illustraator Linda Liukas, kelle ajakiri Forbes valis Euroopas tehnoloogia valdkonnas 50 parima naise hulka ja Soome haridustehnoloogia ettevõtte Mehackit Atelier tegevjuht Heini Karppinen

Töörühmade juhtideks on erinevad eksperdid, kelle hulgas on näiteks revolutsiooniline Youtuber ja ettevõtja Victoria Villig, haridus- ja teadusministeeriumi e-teenuste osakonna asejuhataja Kristel Rillo ning SALTO Noorte Osaluse ja Informatsiooni Ressursikeskuse koordinaator, varem Austraalias Victoria Ülikoolis noorsootöö lektori ametit pidanud Martti Martinson.

Konverentsi teise päeva avab Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Dagfinn Høybråten.

Konverents toimub TÜ Narva kolledži algatusel koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Eesti Noorsootöö Keskusega. Konverentsi töökeeleks on inglise keel.

Loe konverentsist lähemalt siin


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid