Põhja- ja Baltimaade ametnike koostöö rahastamistaotluste vastuvõtmine algab 2019. aasta jaanuaris

Reede, 04 Jaanuar 2019
Põhja-Balti mobiilsusprogramm Põhja-Balti mobiilsusprogramm

Ametnikud ja teised avaliku sektori töötajad saavad alates 15. jaanuarist 2019 saata taotlusi Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi. Järgmine taotluste saatmise tähtpäev on 30. märts 2019. Taotlusvoor toimub üks kord aastas.

Rahastuse saamiseks peavad projektis osalema partnerid vähemalt kolmest riigist: Põhjamaade taotlejad peavad külastama vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad partnereid vähemalt kahes Põhjamaade riigis.

Milleks taotleda?

  • Teie Põhja- ja Baltimaade kolleegidel on palju ideid, plaane ning kogemusi, mida koos partneritega avastada ja arutada.
  • Taotlemine ja aruandlus on lihtne – kõike saab teha veebisaidil NB8-Grants.

2018. aasta tulemused

2018. aastal kiideti heaks 69 Põhja- ja Baltimaade taotlust kogusummas 364 274 eurot. Kokku osaleb mobiilsusprogrammi toetatud projektides 435 ametnikku.

Tagasiside

Eesti Vabariigi Riigiprokuratuuri personalitalituse juhataja Marianne Tiigimaa taotles 2018. aasta kevadel rahastust rühmaõppevisiidiks Soome ja Taani prokuratuuridesse. Projekti põhieesmärk oli korraldada õppevisiite Eestist Kopenhaageni ja Helsingi prokuratuuridesse, et edendada kogemuse ja parimate tavade vahetust ning valdkondadeülest koostööd Põhjamaade kolleegidega.

Marianne Tiigimaa: „Projekti tulemusena tutvusid Eesti prokuratuuri ametnikud kahe Põhjamaa – Soome ja Taani – prokuratuuride tööga. Visiitide käigus said ametnikud uusi ideid ja teadmisi, kuidas oma igapäevatööd täiustada ning arendada. Kogemuste vahetamine Põhjamaadega oli inspireeriv kogemus, mis võimaldas meil leida oma igapäevatöö tarvis uuenduslikke lahendusi. Projekti tulemusena leiti uued kontaktisikud, kellega teha edasist koostööd, ning Soome ja Taani kolleege kutsuti Eestisse külla, et hiljuti alustatud koostööga jätkata. See visiit oli osalejatele hindamatu väärtusega, kuna tõi välja riikide erinevused ja sarnasused ning võimaldas kõigil osalistel üksteiselt õppida. Külastuse käigus saadi praktilist kasu ja ideid, kuidas Eesti, Soome ja Taani koostööd jätkata. Meie organisatsiooni tugiteenused muutusid tervikuna tõhusamaks ning saadud uusi ideid on kavas praktikas rakendada. Projekti tulemusena paranes kõigi administratiivsete tasandite vastastikku kasulik teadmussiire ja valdkondadeülene koostöö, arendati ühisprojekte ning programmi mõju on märgata mujalgi. Ühtlasi aitas projekt tõhustada Põhja- ja Baltimaade kooskõlastust ELi toetuste ja projektirahastuse kasutamisel.“

Taotlemine on lihtne

  • Elektroonilises taotlussüsteemis aadressil www.nb8grants.org saab taotlusi esitada alates 15. jaanuarist 2019.
  • Lugege suunised hoolikalt läbi ja hakake projektipartnereid juba aegsasti otsima.
  • Registreerige või logige sisse, kui olete juba mobiilsusprogrammi kasutaja, ja asuge avaldust täitma. NB! Taotlust saab järk-järgult täita kuni tähtaja lõpuni.
  • Ärge unustage taotlust õigeks ajaks esitada – tähtaeg on 30. märts 2019!

Kontakt
Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Telefon: + 372 742 3625
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Keeled: inglise, rootsi, eesti

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammist

Programm toetab mobiilsust ja koostöövõrkude kohtumisi. Programmi aastaeelarvesse, mis on umbes 300 000 eurot, panustavad kõik NB8 riigid: Taani, Eesti, Soome, Island, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi. Programmi eesmärk on edendada ja tugevdada Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse kõigi administratiivsete tasandite struktuuride koostööd, vahetada teadmisi ning arendada koostöövõrke. Programm püüdleb avaliku sektori töömeetodite tõhustamise ja nende harmoniseerimise hõlbustamise poole. Üldine eesmärk on piirkonna üleilmse konkurentsivõime parandamine.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid