Ärifestival sTARTUp day 2019 toob kokku Põhja- ja Baltimaade start-up maailma suurimad ettevõtjad

Esmaspäev, 14 Jaanuar 2019

23.–25. jaanuaril 2019 toimub Tartus ärifestival sTARTUp (www.startupday.ee), mis toob kokku üle 100 maailmaklassi esineja ja 4000 osaleja, et arutleda äri, innovatsiooni ja uute tehnoloogiate üle ning jagada idufirmade edulugusid ja õppetunde. Kahepäevast lavaprogrammi täiendavad pitching-võistlused, praktilised seminarid asjatundjatega ja suur demoala, kus ettevõtted tutvustavad oma viimaseid uuendusi.

Osana festivalist korraldatakse koostöös Taru Ülikooli, ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse, Tartu Teaduspargi, Turu Ülikooli, Uppsala Ülikooli valdusfirma Uppsala University Holding Company, MTÜ sTARTUp Day ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusega „Science to Business – Nordic Dimension“.

sTARTUp viib kokku eri osalised, et ühendada idufirmad investoritega, aidata leida tulevasi äripartnereid ning edendada idufirmade ja ettevõtete koostööd. Lisaks toimub festivali ajal hulgaliselt pidusid ja koostöövõrkude loomise (networking) üritusi.

sTARTUpi põhieesmärk on inspireerida kõiki partnerülikoole looma uuenduslikke akadeemilisi idu- või võrsefirmasid ja projekte ning toetada nende varajase faasi kasvu, kui nad üritavad ülikoolis loodud oskusteavet ja teadussaavutusi turustada, ning hilisemates faasides, et loodud võrsefirmasid suuremaks kasvatada ja aidata neil rahvusvahelisele turule jõuda. Üks partnerluse pikaajalisi eesmärke on toetada Põhja- ja Baltimaade ülikoolide koostööd, täpsemalt nende turustamise ja tehnoloogiasiirde tugistruktuure, et suurendada teaduspõhiste kasvavate ettevõtete arvu ning tagada nende suurem ellujäämise määr.

Tehnika- ja ärimaailm arenevad kiiremini kui kunagi varem. Nii ärivaldkonna kui ka hariduse arengusuunad liiguvad platvormide ja koostöökeskkondade poole. Üheks uueks suundumuseks on n-ö inimeselt inimesele majandus (P2P), mis on murdmas ka haridusellu.
Osalevate ülikoolide ja võrsefirmade jaoks seisneb koostöö lühiajaline kasu tänapäeva äri- ja tehnikamaailma kohta saadud oskusteabes. Osalevatele võrsefirmadele on oluline ka ligipääs investoritele. Peamine pikaajaline kasutegur on Tartu, Turu ja Uppsala ülikoolide koostööplatvormi/keskkonna arendamine, mis võib soodustada oskusteabe ja vahendite jagamist ning selle abil parandada Põhja- ja Baltimaade võimekust.

Festivali eesmärk on edendada piirkonna ülikoolide koostöövõrgustike loomist, et nad saaks regiooni ettevõtete ja avaliku sektori tugevaks partneriks, arendades nii ettevõtlikke ülikoole, panustades ülikoolide ja ettevõtete koostöösse ning suurendades teadmismahuka ettevõtluse rolli majanduse arengus ja ühiskonna heaolu tagamises Põhja- ja Baltimaades.

Ärifestivali sTARTUp Day 2019 põhiüritused on:
1. Vestlusring „Science to Business“, 25. jaanuar 2019
2. Seminarid ja töötoad, 24.–25. jaanuar 2019
3. Eesti-Soome-Rootsi sõbralik võrsefirmade pitching-võistlus, 25. jaanuar 2019
4. Ülikoolide võrsefirmade demoala, 24.–25. jaanuar 2019


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid