Põhjamaade Ministrite Nõukogu uus peasekretär on Paula Lehtomäki

Teisipäev, 19 Märts 2019
Paula Lehtomäki valiti Põhjamaade Ministrite Nõukogu uueks peasekretäriks Paula Lehtomäki valiti Põhjamaade Ministrite Nõukogu uueks peasekretäriks Laura Kotila/ norden.org

Soomlanna Paula Lehtomäki valiti Põhjamaade Ministrite Nõukogu uueks peasekretäriks. 18. märtsil võtab ta tööülesanded üle praeguselt peasekretärilt Dagfinn Høybråtenilt, kelle ametiaeg lõppeb.

Lehtomäki ootab põnevusega uusi väljakutseid

„Põhjamaade koostöö muutub üha olulisemaks ja ma tunnen suurt entusiasmi võimaluse üle olla sellesse koostöösse võimalikult kaasatud. Minu jaoks isiklikult ja Soome jaoks üldisemalt on Põhjamaad stabiilne perekond meie muidu nii ebakindlas tulevikus,“ märkis Lehtomäki.

Peasekretär rõhutab seda, kui oluline on keskenduda tööle teemadega, mis on piirkonna inimeste jaoks olulised nii lühikeses kui ka pikas perspektiivis. Samuti on oluline, et Põhjamaade väärtushinnangud ja kogemused oleksid üleilmselt nähtavad.

„Põhjamaade Ministrite Nõukogu 2019. aasta eelarve poliitilised prioriteedid ‒ digiteerimine, liikuvus ja rahvusvahelisel tasandil tegutsemine ‒ on kooskõlas sellega, mida Põhjamaade inimesed minu arvates ootavad. Peame käima ajaga kaasas ja kasutama uute võimaluste pakutavaid eeliseid, et toetada liikumisvabadust. Samuti on meil kohustus jagada oma teadmisi ja kogemusi ülejäänud maailmaga.“

Esimene naissoost peasekretär

Paula Lehtomäki on esimene naine ja noorim inimene, kes on seni Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretäri ametikohal olnud.

„Minu arvates on oluline märk, et Põhjamaade Ministrite Nõukogu valis uueks peasekretäriks noorema naise, kes on oma karjääri poole peal,“ ütles ta, naeratus näol.

Paula Lehtomäki on ka varem olnud Põhjamaade Nõukoguga seotud – aastatel 1999-2003 oli ta Põhjamaade Nõukogu liige, töötades regionaalse koostöö komitees. 1999. aastal valiti Paula Lehtomäki ka Soome parlamenti ja ta töötas parlamendiliikmena 16 aastat. 2003. aastal sai temast Soome väliskaubanduse ja arengu minister ning aastatel 2007–2011 oli ta keskkonnaminister.

 

Loe Paula Lehtomäki kohta lähemalt.

 

Allikas: norden.org


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid