Põhjamaade keelte seminar Tartus

Reede, 03 Mai 2019
Andres Tennus

10. mail 2019 algusega kell 11.00 toimub Tartu Ülikooli aulas aktus ja vastuvõtt Põhjala keelte õpetajatele Eesti koolides ja keskkoolides.

Seminaril esineb tervituskõnega “Minu Põhjala” Põhjamaade Ministrite Nõukogu esinduse Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik. Ettekannetega Põhjamaade keelte õpetamisest Eesti koolides astuvad üles Juta-Tiia Mägi Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumist, Kristiina Punga õpilased Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumist, Inna Rosar Noarootsi Gümnaasiumist ning Maria-Aurora Engqvist ja Juha-Matti Aronen Tartu Ülikoolist. Tartu Ülikooli õppejõu Kristina Mullamaa rootsi keele õpperühma välisüliõpilased annavad vastuse küsimusele, miks on nende jaoks oluline Tartus õppida rootsi keelt. Seminar lõpeb ühislaulmise ja koosviibimisega.

Põhjamaade keelte õpetajate ja õpilaste kogunemise traditsioon sai alguse 2018. aasta kevadel Tartus, mil Eesti 100. juubeliaastat ja uue ajastu algust Põhjala keelte õppimises tähistati temaatilise piduliku seminariga Tartu Ülikooli aulas. Esmakordselt kutsuti kokku nii Põhjala keeli õpetavate koolide õpetajad kui ka õpilased üle kogu Eesti ning tutvustati Põhjamaade keelte õpilaste tõlkekogumikku Estonian Voices in Translation.

 

Lähem info ja päevakava.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid