Esimesed Café Nordeni kohtumised toimuvad 17. mail Tartus ja Narvas

Kolmapäev, 08 Mai 2019

2019. aasta kevadel alustab Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis uue ja põneva Põhjamaade kohvikukohtumiste sarja Café Nordeniga. Café Norden on olemuselt arutelukohvik, kus osalejad saavad arutleda päevakajalistel teemadel Põhjamaadest kutsutud külalistega avatud ja sundimatus õhkkonnas. Kohtumised toimuvad Tartus, Tallinnas ja Narvas erinevates kohvikutes ning muudes kohtumispaikades.

Café Norden avasündmuseks Tartus on Norra rahvuspüha tähistamine 17. mail Tartu Ülikooli õppehoones Lossi tn 3 fuajees algusega kell 9.00. Tutvustatakse Norra rahvuspüha kombeid, tervituskõnega esinevad Põhjamaade Ministrite Nõukogu Tartu filiaali juhataja Madis Kanarbik ja Kuningliku Norra Saatkonna asjur Ole Øveraas, maitstakse traditsioonilisi jooke ja suupisteid. Tartu Ülikooli norra keele üliõpilased pakuvad Raekoja platsil norrapäraseid vahvleid. Kõik Põhjamaade kultuurist ja keeltest huvitatud on Café Norden avasündmusele teretulnud. Esimene kohvikukohtumine Tartus toimub Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse Tartu filiaali, Tartu Ülikooli Skandinavistika osakonna, Maailma Keelte ja Kultuuride Kolledži õppejõudude ning Põhjamaade kultuurihuviliste koostöös.

Esimene Café Norden kohtumine Narvas toimub reedel, 17. mail kell 19.00 Kohvik No2-s, mis asub Narva Vaba Laval aadressil Linda 2. Esmase arutelu teema on traditsioonilise hariduse ja innovatsiooni kõrvutamine Soome ja Eesti haridussüsteemis. Mis on head ja mis halba traditsioonilises haridussüsteemis? Millised on Soome haridussüsteemis riigi tasandil toimunud muudatuste tulemused? Kas soomlased said tõesti parima tulemuse? Kas meil tasuks üle võtta oma põhjanaabrite meetodeid? Esimese kohtumise külalised on õpetajad Soomest - Vera Rytkönen ja Elena Savolainen. Kohtumisele oodatakse koolieelsete asutuste ja koolide õpetajaid ja direktoreid ning ka vanemaid ja vanavanemaid, kelle jaoks see teema on oluline. Üritus toimub vene keeles, sissepääs on kõigile tasuta. Sündmuse partneriks on Soome Instituut Eestis.

Sügisel on plaanis korraldada esimene Café Norden kohtumine Tallinnas Lasnamäe Kultuurikeskus Lindakivis.

Sündmuse visuaal „En kop kaffe“ koosneb kolmest kokkupõimunud sümbolist: kohvitass, mille sangast kasvab välja südame motiiv, mis omakorda moodustab tassile Põhjamaade lippudel kujutatud risti. Põimitus sümboliseerib sündmustesarja armastust Põhjamaade ühiskonna, kultuuri ja ajaloo vastu. Ja muidugi pakume ka sündmuste arutelude juurde kohvi.
Logo autor on Kristel Pallasma.

Jälgi meie tegemisi ka Café Nordeni Facebooki lehel.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid