Kas töötate projekti kallal, mille keskmes on usaldus, säästlikkus või võrdõiguslikkus?

Neljapäev, 23 Mai 2019
thenordics.com

Põhjamaad otsivad projekte, mis tõstatavad rahvusvahelisel areenil uusi teemasid ja tugevdavad Põhjamaade tootemarki. Põhjamaade Ministrite Nõukogu tootemargi kujundamise projekt toetab ideid ja koostööprojekte, mis keskenduvad põhjamaistele jagatud väärtustele, nagu usaldus, uuenduslikkus, säästlikkus, avatus ja võrdõiguslikkus.

Nüüdsest saab esitada uusi avaldusi projektile rahastuse saamiseks. Toetuse saamine on tõenäolisem, kui teete koostööd teiste partneritega, kes oskavad teie head ideed veelgi täiendada. Kõige olulisem on aga see, et suudaksite meid veenda oma võimes luua usutav lugu, mis tekitaks inimestes elevust ja paneks nad rääkima Põhjamaade piirkonnast. Seekordse avalduste vooru eelarve on kokku 2,5 miljonit Taani krooni.

Õige Põhjamaade lugu

Põhjamaade tootemargi kujundamise projekt keerab pea peale senise lähenemise kohapõhisele tootemargi kujundamisele. Selle asemel, et näidata maailmale Põhjamaasid, näitame Põhjamaade kohta maailmas. Kui lükkame oma piirkondlikud erimeelsused kõrvale, on selline kollektiivne nägemus kasulik kõikidele pooltele ning aitab lihtsustada koostööd saatkondade, konsulaatide ja muude huvirühmade vahel.
Kui teil mõlgub mõttes sobiv projekt ja me saame (kaas)rahastuse kaudu aidata teie sõnumit maailmale tutvustada, näiteks teabekampaaniate, suhtekorraldustegevuste, podcast’i sarja või muu kaudu. Meil pole kombeks maksta kinni lennupileteid ja majutust, aga kui suudate meid veenda, et just seda on vaja, et projekti Rolling Stone'i kaanelooks teha, siis võib-olla teeme seekord erandi.

Rahastamise taotlemiseks on kaks võimalust

  • Toetav koostöö: projektid, mis aitavad kehtestada uusi standardeid ja luua nime Põhjamaade piirkonnale ja meie ühistele väärtustele. Toetuse suurus on kuni 250 000 Taani krooni.
  • Loovad talendid: projektid, mis muudavad arusaama sellest, milline peaks olema Põhjamaade tootemark. Sellistelt projektidelt oodatakse väga loovat lähenemist ning keskendumist uutele tegijatele ja ideedele. Toetuse suurus on kuni 50 000 Taani krooni.

Kohustuslikud kandideerimistingimused:

  • põhirõhk Põhjamaade väärtustel ja strateegilistel kasutuseesmärkidel;
  • tugev Põhjamaade lugu;
  • sektoriülene koostöö / sektoriteülesed teemad;
  • kaasrahastamine (ei kohaldata loovatele talentidele);
  • vähemalt kolm partnerit, kellest vähemalt kaks peavad olema erinevatest Põhjamaa riikidest - Soome, Rootsi, Taani, Norra, Island; Põhjamaade autonoomsed piirkonnad - Ahvenamaa, Fääri saared, Gröönimaa (ei kohaldata loovatele talentidele);
  • dokumenteeritud partnerid (ei kohaldata loovatele talentidele).

Avalduste esitamise tähtaeg on 30. august 2019.

Põhjamaade piirkonna tootemargi kujundamise projektijuht Tobias Grut: „Meie eesmärk on luua ühtne Põhjamaade tootemark, mis suudab näidata, kuidas põhjamaine mõtteviis on inimesi mõjutanud ja kuidas ühised väärtused suudavad ületada riigipiire, kultuure ja põlvkondi, tõestades seeläbi tootemargi väärtust maailma jaoks.“

See on kuues konkurss taotluste esitamiseks. Alates 2016. aastast on Põhjamaad toetanud 113 projekti üle kogu maailma, mille raames on rahvusvahelist tähelepanu pälvinud mitu uuenduslikku ideed.

 

Kandideerimine toimub elektrooniliselt ja inglise keeles.

Rohkem infot toetuste kohta leiate The Nordics kodulehelt.

Kontakt:

Tobias Grut
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid