Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär külastas Eesti esindust

Neljapäev, 06 Juuni 2019
Peasekretär Paula Lehtomäki Peasekretär Paula Lehtomäki Kristian Septimius Krogh

Esmaspäeval, 03. juunil külastas meie Eesti esindust Põhjamaade Ministrite Nõukogu uus peasekretär Paula Lehtomäki.

Paula Lehtomäki on esimene naine ja noorim inimene, kes seni sel ametikohal olnud. Ühe esimese sammuna külastab ta kõiki Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusi, et lähemalt tutvuda piirkondlike tegevuste ning töötajatega, kes Põhjamaade koostöösse panustavad. Eestisse jõudis Lehtomäki Balti riikidest esimesena.

Kohtumisel kollektiiviga tundis uus peasekretär huvi seniste tegevuste ning tulevikuplaanide vastu ja soovis tagasisidet koostöö parendamiseks peasekretariaadiga. Eraldi kokkusaamisel tutvustati Lehtomäkile Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse ning partnerite tegevusi Narvas. Arutleti lõimumise ja vähemusrahvuste teemadel, samuti räägiti Ida-Virumaal Põhjamaade kultuuri ja elustiili tutvustamise olulisusest.

Intervjuus Aktuaalsele Kaamerale rääkis Lehtomäki kliimaga seonduvatest küsimustest, mis on Põhjamaades suure tähelepanu all. Samuti tuli lühidalt jutuks BREXIT, sooline ja vanuseline võrdõiguslikkus ning populistlike erakondade võimu suurenemine nii Põhjamaades kui ka Eestis.

 Vaata Paula Lehtormäki intervjuud siin.

Loe lähemalt Paula Lehtomäki kohta siin.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid