Pidu Põhjala moodi Narvas

Teisipäev, 29 Oktoober 2019

11.–17. novembrini toimuv Põhjamaade nädal tutvustab pidusid ja traditsioone, mis põhjamaalaste tuju tõstavad ning südant soojendavad. Viieaastaseks saava ürituse kavast leiab nii filmi-, sauna- ja kokandusõhtuid kui ka näituseid ning teemakohtumisi.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Põhjamaade saatkonnad jätkavad iga-aastast traditsiooni ning toovad põhjamaalaste väärtused ja kultuuri Ida-Virumaa elanikele lähemale. „Põhjamaade juubelinädala läbivaks teemaks on „Pidu Põhjalas“. Nädala vältel räägime Põhjamaade lugusid, tutvustame tähtpäevi ja nendega seotud traditsioone. Kui tahad teada, milline on üks tõeline Põhjala pidu, millised on erinevad jõulutavad, kuidas maitseb Norra peolaud, siis tasub Põhjamaade nädalast kindlasti osa võtta,“ ütles Põhjamaade nädala projektijuhi Jevgeni Timoštšuk.

Nädala avab rahvusvaheliselt tunnustatud jutuvestja Meg Nömgård, kes pajatab Põhjamaade muinasjutte ja legende. Põhisündmuseks on kolmapäeval, 13. novembril toimuv meeleoluõhtu „Pidu Põhjalas“, kus Põhjamaade suursaadikud tutvustavad peotraditsioone ning räägivad oma kogemustest. Vestlusvormis kohtumine toimub hubases õhkkonnas.

Selgi korral näitame Põhjamaade filme, kütame autosauna Narva jõe kaldal ning pakume toiduelamusi kokandusõhtul. Kõige pisemad saavad kuulata katkeid raamatust „Pipi Pikksukk“ ning töötubades meisterdada.

Põhjamaade nädala täpsem kava leiate meie kodulehelt või Facebookis www.facebook.com/nordicweek2019. Valdav osa Põhjamaade nädala sündmustest on huvilistele tasuta.

Põhjamaade nädal toimub Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse eestvedamisel ja koostöös paljude heade partneritega: Põhjamaade saatkonnad Eestis, Soome Instituut, TÜ Narva Kolledž, Narva Apollo kino Astri, Narva Keskraamatukogu, SA Narva linna arendus, Citrus Project, Eesti Keele Maja Narvas, Vaba Lava Narva ja kohvik Muna.

Rohkem infot:
Jevgeni Timoštšuk
PMN Eesti esinduse Narva filiaali programmi koordinaator
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. / +372 51 58 904


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid