22 projekti Venemaal ja Läänemere piirkonnas saavad Põhjamaadelt toetust

Teisipäev, 19 November 2019
norden.org

Põhjamaade Ministrite Nõukogu asub rahastama kokku 22 koostööprojekti Läänemere piirkonnas ja Loode-Venemaal. Toetuse summa küündib 10 miljoni Taani kroonini.

Rahastamise eesmärk on tugevdada kodanikuühiskonda ja piiriülest koostööd ning panustada seeläbi piirkonna arengusse. Toetatavad projektid keskenduvad sotsiaalteenustele ja tervishoiule, lastele ja noortele, haridusele, kultuurile, soolisele võrdõiguslikkusele, keskkonnale, kodanikuühiskonnale, demokraatiale ja inimõigustele.

Projekti partnerite seas on Põhjamaade ja koostöös osalevate riikide vabaühendused, ülikoolid ja kohalikud omavalitsused. Väljaspool Põhjamaid asuvad partnerid on pärit Läänemere piirkonnast, sealhulgas Eestist, Lätist, Leedust, Poolast, Loode-Venemaalt ja Valgevenest. Põhjamaade Ministrite Nõukogu sai kokku sada taotlust erinevate partnerlusprojektide raames Põhjamaades ja Loode-Venemaal. Eestist sai toetust  projekt: „Building capacity to use role-play games in Peipsi Lake border region as new tool for increasing the environmental awareness in education“ ning koostööpartnerina on Eesti kaasatud projektis: „Youth and Democracy Festivals in the Baltic Sea Region“.

„Mul on rõõm näha, kuivõrd suur huvi valitseb Põhjamaade ja Läänemerd ümbritsevate riikide vabaühenduste koostöö vastu. Jätkame ka Põhjamaade ja Venemaa koostööd paljude heade projektidega,“ märgib Paula Lehtömäki, Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär.

„Selline piirkondlik koostöö on väga oluline ametialaseks ideede ja kogemuste vahetamiseks ning samuti on see väärtuslik selleks, et mõista üksteise ühiskonda ja elutingimusi. Koostööprojektid Põhjamaades ja Loode-Venemaal tegutsevate partnerite vahel on tähtsad nii Põhjamaade kui ka Venemaa jaoks,“ jätkab peasekretär, kes hiljuti külastas Moskvat ja Peterburi, kus huvi koostöö vastu sai taas väga kõrgel poliitilisel tasandil kinnitust.

 

Vaata täit nimekirja toetust saanud projektidest siin.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid