"Ilmapäevikute" publikuprogramm: Jessie Kleemann

Kolmapäev, 20 November 2019
Weather Diaries Weather Diaries Cooper & Gorfer

Kolmapäeval, 27. novembril kell 17.00 esineb Eesti Tarbekunsti- ja Disaini muuseumis avaliku loenguga Gröönimaal Upernavikis sündinud performance- ja maalikunstnik ning luuletaja Jessie Kleemann.

Kleemann annab oma performance´ites grööni traditsioonidele ja uskumustele uue elu. Ta mängib vastikustunde ja ilu piiril, pritsides näiteks rääsi, liha ja verd või kattes end vetikatega. Publikuprogrammi raames saab näha ka videokatkendit Kleemanni viimati valminud performance´ist "Dead Glacier in Ilulissat".

Algselt „Ilmapäevikute“ näitusele kaasatud Kleemanni töö, massiivne grööni helmeskrae tegeleb sisendusjõulisel viisil nii vähemuskultuuri osaks olemise kui ka seda ähvardava kolonialismitaagaga. Jessie esineb regulaarselt koos rahvusvahelise performance-grupiga The Wolf in the Winter. Ta on avaldanud grööni-, taani- ja ingliskeelse luulekogu „Taallat, Digte, Poems“ ning tema töid on tõlgitud hispaania, eesti, norra, islandi ja fääri keelde.

Jessie Kleemann elab ja töötab Taanis Kopenhaagenis.

 

Jessie Kleemanni külastus saab teoks tänu The Nordicsi programmile ning toimub koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusega Eestis.

„Ilmapäevikute“ publikuprogrammi järgmised sündmused:

  • 30. novembril kell 12.00 eestikeelne ekskursioon näitusel koos moekunstnik Kalle HT Aasamäega
  • 5. jaanuaril 2020 kell 15.00 ekskursioon näitusel koos näituse koordinaatori Ketli Tiitsariga.

Publikuprogrammis osalemine muuseumipiletiga.

 

Loe lähemalt "Ilmapäevikute" näituse kohta.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid