Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi taotluste vastuvõtmine algab 2020. aasta jaanuaris

Reede, 20 Detsember 2019

UUENDATUD INFO!

Seoses COVID-19 viiruse levikust tingitud keeruka rahvusvahelise olukorraga on Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi taotlustähtaeg lükatud edasi 30. maile 2020.

 

Ametnikud ja teised avaliku sektori töötajad saavad alates 15. jaanuarist 2020 saata taotlusi Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammi.  Taotlusvoor toimub üks kord aastas.

Rahastuse saamiseks peavad projektis osalema partnerid vähemalt kolmest riigist: Põhjamaade taotlejad peavad külastama vähemalt kaht Balti riiki ja Baltimaade taotlejad partnereid vähemalt kahes Põhjamaade riigis.

Milleks taotleda?

  • Teil ja teie Põhja- ja Baltimaade kolleegidel on palju ideid, plaane ning kogemusi, mida koos partneritega avastada ja arutada.
  • Taotlemine ja aruandlus on lihtne – kõike saab teha veebisaidil NB8-Grants.

2019. aasta tulemused

2019. aastal kiideti heaks 54 Põhja- ja Baltimaade taotlust kogusummas 299 971 eurot. Kokku osaleb 2019. ja 2020. aasta jooksul mobiilsusprogrammi toetatud projektides 338 ametnikku.

Projektid on kõikide mobiilsusprogrammis esindatud ja osalevate NB8 riikide vahel üsna ühtlaselt ära jaotatud. Kõikide 2019. aastal programmi rahastatavates projektides osalevate riikide statistilised tulemused on järgmised (riigi taga olev number näitab, mitmes projektis riik 2019. aastal osaleb):

PA programm

Tagasiside

Läti sektorite ülene koordineerimise keskus (CSCC) taotles 2019. aastal rahastust projekti jaoks mille eesmärk oli töötada välja varane ennetussüsteem laste sotsiaalse ja vaimse heaolu ning paremate õppetulemuste toetuseks. Projektijuht ja CSCC nõunik Dace Valte-Rancane:
„Projekti vältel korraldati Lätist kolm õppekäiku Norrasse, Taani ja Soome. Esiteks pakkus projekt tervele töörühmale suurepärase võimaluse tuju tõsta ja meeskonnavaimu arendada; teiseks aitas kogemuste vahetamine projektis osalenud asjatundjatel näha suuremat pilti väljaspool enda valdkonda; kolmandaks kontrollis CSCC pädevate rahvusvaheliste organisatsioonide ja välisriikide ametiasutuste tegevusmudelit ja leidis, et ka teised riigid liiguvad vananevas ühiskonnas finants- ja inimressursside tõhusus- ja majandus kaalutlustel mitmemõõtelise lähenemise suunas, olles Lätist lihtsalt sammu võrra ees.
Mobiilsusprojekt andis meile võimaluse tuua välja parimad tavad ja luua platvorm tõenduspõhiste lahenduste vahetamiseks, et toetada üldsuse vaimset tervist ja sooritusvõimet.
Projekt on soodustanud koostööd eri valdkondade asjatundjate vahel, kelle teadmised hõlmavad tervishoiu, heaolu, hariduse ja sotsiaalsete tugisüsteemide planeerimist ja koordineerimist, samuti koostööd Läti ja partnerriikide (Norra, Soome ja Taani) töötajate vahel. Projekt sisu on kõikides Balti- ja Põhjamaades poliitiliselt oluline küsimus, sest nii Balti- kui ka Põhjamaad ja paljud teised riigid pistavad rinda demograafiliste muudatustega ja perekondade vaimne tervis on selle protsessi käigus äärmiselt oluline.“

Taotlemine on lihtne

  • Elektroonilises taotlussüsteemis aadressil www.nb8grants.org saab taotlusi esitada alates 15. jaanuarist 2020.
  • Lugege suunised hoolikalt läbi ja hakake projektipartnereid juba aegsasti otsima.
  • Registreerige või logige sisse, kui olete juba mobiilsusprogrammi kasutaja, ja asuge avaldust täitma. NB! Taotlust saab järk-järgult täita kuni tähtaja lõpuni.
  • Ärge unustage taotlust õigeks ajaks esitada – tähtaeg on 30. mai 2020!

 

Kontakt

Madis Kanarbik, programmi koordinaator
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Telefon: + 372 742 3625
E-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Keeled: inglise, rootsi, eesti

 

Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse mobiilsusprogrammist

Programm toetab mobiilsust ja koostöövõrkude kohtumisi. Programmi aastaeelarvesse, mis on umbes 300 000 eurot, panustavad kõik NB8 riigid: Taani, Eesti, Soome, Island, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi. Programmi eesmärk on edendada ja tugevdada Põhja- ja Baltimaade avaliku halduse kõigi administratiivsete tasandite struktuuride koostööd, vahetada teadmisi ning arendada koostöövõrke. Programm püüdleb avaliku sektori töömeetodite tõhustamise ja nende harmoniseerimise hõlbustamise poole. Üldine eesmärk on piirkonna üleilmse konkurentsivõime parandamine.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid