Põhjamaade Ministrite Nõukogu Balti riikide vähemuskeelse meedia toetusprogrammi taotlusvoor on taas avatud

Kolmapäev, 15 Jaanuar 2020
Austin Distel/unsplash

 

 

Balti riikide meediaväljaanded ja vabakutselised ajakirjanikud on oodatud esitama taotlusi Põhjamaade Ministrite Nõukogu Balti riikide meedia toetusprogrammi 2020. aasta rahastusvooru. Taotluste tähtaeg on 01. märts 2020.

„Toetusprogrammi peamine eesmärk on parandada Balti riikide kohaliku, piirkondliku ja riikliku meedia kvaliteeti ning ligitõmbavust, keskendudes vähemuskeelsele sisule ja etniliselt mitmekesistele aladele. Toetust saavad taotleda Eesti, Läti ja Leedu ajakirjanikud ning see katab projektiga seotud mõistlikud reisi-, majutus- ja kommunikatsioonikulud. Lisaks mõõduka honorari,“ selgitab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Christer Haglund.

Kuni 10 000 eurose toetussumma taotluse (maksimaalselt üheks aastaks) võivad esitada Eestis, Lätis või Leedus registreeritud vabakutselised ajakirjanikud ja meediaväljaande toimetused. Erijuhtudel võib toetuse summa ulatuda 20 000 euroni. Toetuste andmiseks ette nähtud kogusumma aastateks 2020–2021 on 1 700 000 Taani krooni (ehk u 227 000 eurot).

Rahastatavate projektide sisu peab olema riiklikule või ülemaailmsele tarbijaskonnale veebis vabalt kättesaadav – tasuta ja registreerimisvajaduseta. Toetus jätab toimetusele täieliku loomevabaduse ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu ei sekku meediatootmise sisulistesse otsustesse.

Balti riikide meediat on programmi raames toetatud alates 2017. aastast. Toetusprogrammi haldavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindused Balti riikides. Praegune programm on 2018 aasta eduka vähemuskeelse meediatoodangu programmi jätk. 2018. aastal sai toetust 29 projekti. Eestis kiideti heaks 9 projekti, Lätis 9 ja Leedus 11 projekti.

Programmi kodulehekülg: www.nordicmediagrants.org

Eelmised edukad projektid Eestis

Lisainfo (eesti keeles)

 

Lisateave programmi kohta:

Lina Gumbrevičienė
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Leedus
Didžioji 5, Vilnius
tel. +370 682 52618
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.


Telli uudiskiri

  • Uudised
  • Sündmused
  • Toetuste tähtajad
  • Uurimisraportid